gPodder – portable podcatcher

Het zal voor sommige mensen inmiddels haast ondenkbaar zijn, maar je hebt nu niet altijd en overal altijd iTunes bij de hand. Zeker voor Windows gebruikers is het nou eenmaal iets wat je apart moet installeren en dat zal niet altijd wenselijk zijn. Met gPodder heb je een draagbaar alternatief bij de hand.

Het is een klein programma (ongeveer 50MB) dat je niet hoeft te installeren, maar gewoon kunt unzippen op je harde schijf, een USB-stick, of (afhankelijk van het type) je iPod. Je voegt er een verzameling RSS-feeds aan toe (er worden er al een aantal meegeleverd zodat je niet eens hoeft te zoeken naar interessante content) en het programma download steeds de meest recente afleveringen. Voor het bekijken heb je dan wel andere software nodig, maar als het bestanden zijn die door Windows Mediaplayer af te spelen zijn, dan is dat geen probleem en anders neem je gewoon een portable versie van VLC player mee.

Handig.