feb 022010
 

Dat is goed nieuws. Ik lees zojuist bij Arnoud Engelfriet het verhaal van een van zijn lezers (hmm, ik vraag me af of ik hem ken, ik ben het overigens niet uiteraard) die onlangs met succes bezwaar heeft gemaakt tegen de afsluitkosten die InterNLnet in rekening brengt. “Afsluitkosten” zijn in dit geval dus kosten die in rekening gebracht worden als je bij heb weg gaat. In het bericht van Arnoud staat dat het om zo’n 90 euro zou gaan, op de site staat nu nog steeds € 74,95
Dat is een heftig bedrag als je er rekening mee houdt dat het duurste abonnement €37,95 per maand kost (het mijne kost €27,95 per maand).

Arnoud legt in zijn bericht uit waarom dit niet is toegestaan (artikel 7.2a Telecommunicatiewet) en beschrijft de stappen die je zou moeten zetten (en door zijn lezer zijn gezet) mocht InterNLnet (of een andere provider) deze kosten toch in rekening willen brengen. Gezien het feit dat ze nog steeds op de site vermeld staan ga ik er namelijk vanuit dat ze dat op dit moment wel nog doen.

De TU Delft op je iPhone

 Gepubliceerd door om 07:05  e-Learning, iOS, Onderwijs
feb 022010
 

Op het e-learn.nl blog van Willem van Valkenburg valt te lezen dat de TU Delft vanaf vandaag op twee manieren op je iPhone beschikbaar is. Via een iTU Delft applicatie die je gratis kunt installeren vanuit de Apps store en via een aanwezigheid op iTunes U, het onderdeel van iTunes dat Apple gereserveerd heeft voor universiteiten. De applicatie kon ik eenvoudig vinden, de iTunes U pagina (nog) niet, maar via deze link (iTunes nodig) kom je er direct.

De iTU Delft applicatie heb ik niet geïnstalleerd omdat hij voor mij als niet-student/medewerker (afgaande op de screenshots) niet echt relevant is. De applicatie is gelinkt aan Blackboard (gezien het “powered by blackboard”) en bevat nieuwsberichten, YouTube filmpjes, plattegronden, bibliotheek-info en een agenda van evenementen. Studiegids info en het opzoeken van docentgegevens zijn zaken die nog in ontwikkeling zijn. Voor mij niet relevant, voor studenten van de TU handig om eenvoudig bij de hand te hebben.

De iTunesU aanwezigheid is eigenlijk best logisch gezien de activiteiten van de TU Delft in Open Courseware verband. Het is nu een plek waar filmpjes opgenomen staan die voor iedereen toegankelijk zijn. Deels zijn het promotiefilmpjes (“Campus life & student projects”), algemenere filmpjes (“Engineering challenges”) en filmpjes gerelateerd aan vakken (“courses”). Hier (nog?) geen compleet archief van Mediasite filmpjes. Logisch aangezien die voor het merendeel nog niet openbaar zijn. Wellicht een volgende stap.

Ook zonder iPhone kun je de iTunesU pagina’s van de TU Delft bezoeken. Dan moet je wel even iTunes installeren op je computer. Je vindt er een grote hoeveelheid interessante filmpjes van voornamelijk universiteiten in de VS en nu dus een universiteit twee universiteiten uit Nederland.

[update 10:38 uur] Om het verhaal compleet te maken: ook de OUNL is via iTunesU te vinden. Dan heb ik hun persbericht/aankondiging dus gemist vanochtend.