De TU Delft op je iPhone

Op het e-learn.nl blog van Willem van Valkenburg valt te lezen dat de TU Delft vanaf vandaag op twee manieren op je iPhone beschikbaar is. Via een iTU Delft applicatie die je gratis kunt installeren vanuit de Apps store en via een aanwezigheid op iTunes U, het onderdeel van iTunes dat Apple gereserveerd heeft voor universiteiten. De applicatie kon ik eenvoudig vinden, de iTunes U pagina (nog) niet, maar via deze link (iTunes nodig) kom je er direct.

De iTU Delft applicatie heb ik niet geïnstalleerd omdat hij voor mij als niet-student/medewerker (afgaande op de screenshots) niet echt relevant is. De applicatie is gelinkt aan Blackboard (gezien het “powered by blackboard”) en bevat nieuwsberichten, YouTube filmpjes, plattegronden, bibliotheek-info en een agenda van evenementen. Studiegids info en het opzoeken van docentgegevens zijn zaken die nog in ontwikkeling zijn. Voor mij niet relevant, voor studenten van de TU handig om eenvoudig bij de hand te hebben.

De iTunesU aanwezigheid is eigenlijk best logisch gezien de activiteiten van de TU Delft in Open Courseware verband. Het is nu een plek waar filmpjes opgenomen staan die voor iedereen toegankelijk zijn. Deels zijn het promotiefilmpjes (“Campus life & student projects”), algemenere filmpjes (“Engineering challenges”) en filmpjes gerelateerd aan vakken (“courses”). Hier (nog?) geen compleet archief van Mediasite filmpjes. Logisch aangezien die voor het merendeel nog niet openbaar zijn. Wellicht een volgende stap.

Ook zonder iPhone kun je de iTunesU pagina’s van de TU Delft bezoeken. Dan moet je wel even iTunes installeren op je computer. Je vindt er een grote hoeveelheid interessante filmpjes van voornamelijk universiteiten in de VS en nu dus een universiteit twee universiteiten uit Nederland.

[update 10:38 uur] Om het verhaal compleet te maken: ook de OUNL is via iTunesU te vinden. Dan heb ik hun persbericht/aankondiging dus gemist vanochtend.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fons
12 jaren geleden

Er staan 2 Nederlandse universiteiten in iTunes U Pierre. Ook Open Universiteit Nederland heeft een fraai aanbod aan colleges online staan.
http://www.helikon.nl/blog/2010/02/02/ou-en-tu-delft-debuteren-op-itunes-u/

Fred Zelders
Fred Zelders
12 jaren geleden

In de feed van One More Thing Podcast inmiddels een video editie over TU-Delft / iTunes U:
~ Feed: http://feeds.feedburner.com/OneMoreThing
~ Video: http://feedproxy.google.com/~r/OneMoreThing/~3/pSxTblMGwJM/178.m4v