Citaten van Steve

Ipad Steve Jobs Er kwamen vandaag drie citaten van Steve Jobs voorbij die ik hier ook hier even wilde vastleggen. Ze hebben allemaal, hoe kan het ook anders, te maken met de iPad.

De eerste twee zijn gewoon grappig:

“We don’t know how to build a $500 computer that’s not a piece of junk.”

“Netbooks aren’t better at anything.”

Leuk als je van plan bent een apparaat te gaan verkopen dat vanaf $499 te koop is en toch heel veel weg heeft van een netbook. Met name daar waar het gaat om het bieden van een beperkte set van functionaliteit ten opzichte van bijvoorbeeld de eigen Macbooks / Macbook Pro systemen.

De tweede kon ik niet voorbij laten gaan omdat ik in mijn presentatie over elektronische boeken in het onderwijs verwijs naar het originele citaat:

It doesn’t matter how good or bad the product is, the fact is that people don’t read anymore

Dat was in 2008 en hij had het toen over de Kindle van Amazon. Op teleread.org staat een nieuwe uitspraak van Steve Jobs over de omvang van het leesgedrag van “mensen”. Daarbij ging het dan om de iPad die een maximale gebruiksduur heeft van 10 uur:

Because you just end up plugging it in. You end up docking it or whatever you’re going to do with it. It’s not a big deal. 10 hours is a long time. Because you’re not going to read for 10 hours.

Chris Meadows, die het citaat bij teleread.org vraagt zich met mij af of deze uitspraak dit keer wel waar blijkt te zijn. Niet dat het er echt toe doet, ik ken niet veel mensen die zich wat hun leesgedrag iets laten voorschrijven door Steve Jobs. Maar het is gewoon grappig om zulke uitspraken in de tijd te zien ontwikkelen. 🙂