Een maand op een nieuwe plek

 Gepubliceerd door om 20:01  Internet
jan 312010
 

Morgen is het 1 februari en dan is niet alleen 2010 alweer een hele maand oud, maar dan begin ik ook aan mijn tweede maand hier op deze server bij bhosted.nl en met WordPress in plaats van Nucleus.

Die maand ging snel en ik ben al redelijk gewend aan de nieuwe omgeving. Nog steeds niet alle dozen uitgepakt, er zijn nog de nodige links te vinden die bijgewerkt zouden mogen worden (al laat ik dat in een aantal gevallen zoals het nu is omdat het externe links zijn die simpelweg niet meer te repareren zijn).

Ik ging een stuk harder door de beschikbare bandbreedte heen, een nieuw verschijnsel voor mij aangezien ik in de VS bij Dreamhost ‘onbeperkte’ bandbreedte heb (tussen haakjes aangezien ze daar bij heel zware belasting van de server als geval van hard downloaden ook aan de bel). Ik moet februari even aankijken om te zien of ik toch nog ruimte bij moet kopen.

Wat me ook goed bevallen is is het feit dat ik met de Askimet plugin in staat blijk SPAM-reacties af te vangen zonder dat ik daarbij nog een keer moeilijke codes hoef te laten invullen. Het werkte zo goed dat ik inmiddels de “ik moet eerst één keer een reactie van je goedkeuren” optie al een weekje uit heb staan. En ook dat gaat tot nu toe zonder problemen (afkloppen). Ik wil de drempel om te reageren zo klein mogelijk houden terwijl ik uiteraard ook een stevige hekel aan SPAM heb.

Ik ben er alleen nog niet aan toegekomen om de reactie-optie (ook) aan de onderkant van het bericht te plaatsen. Dat is bij lange berichten wat handiger zodat je niet naar boven hoeft te scrollen. Komt nog.

Google weet me inmiddels ook probleemloos te vinden en zo blijkt maar weer dat pagerank (die is nog nul) al lang niet meer allesbepalend is. Kortom, dit nieuwe plekje is wel een blijvertje.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Een maand op een nieuwe plek”

Reacties (4)
 1. Als je een keer WordPress hebt gebruikt wil je niks anders meer!

  Een makkelijke manier om te zoeken naar broken links is met de plugin broken links checker: http://wordpress.org/extend/plugins/broken-link-checker/ heb je in een keer alle gevonden werkt erg goed!

  Viel me trouwens net pas op dat onder aan jje site een een ‘OneStat’ trackerplaatje staat. Waarom? Maak je geen gebruik van Google Analytics? GA geeft je namelijk erg overzichtelijke stats en mooie plaatjes en is erg makkelijk te intergreren met een van de volgende plugins: http://wordpress.org/extend/plugins/search.php?q=analytics&sort=

  Hoe bedoel je dat je reacties nog niet onderaan staan? Die staan er toch wel degelijk? Nee pagerank is niet alles mijn site staat al een geruime tijd niet hoger dan 1 maar ben toch goed te vinden in Google.. ook dankzij die mooie Seo plugins..

 2. Owja nog een toevoeging.. goed gevonden worden in Google wilt zeggen dat als wanneer iemand zoekt op een zoekterm en dan bij jou uit komt.. niet op je eigen naam.. want als je op ‘theuntje’ zoekt staat mijn site ook bovenaan!

 3. Ik gebruik al een hele tijd de online variant van WordPress, ik had eerder al eens de serverversie geinstalleerd maar ondanks dat je daar veel meer controle hebt over de grafische stijl en indeling is het wel vaker een rompslomp om widgets of sidebars goed te krijgen. Bij de online variant is dat niet maar daar heb je weer minder keuze.

  Aangezien ik slechts 1 x per week, of zo, post is de online versie goed genoeg maar WordPress rules! Ziet er goed uit Pierre!

 4. @Theuntje:

  De broken link checker heb ik draaien, geeft aan dat er 1793 broken links zijn. Ontdekken is maar één deel, bepalen waar ze mee te vervangen is veel meer werk.

  Ik gebruik Google Analytics (inclusief de bijbehorende plugin). Onestat is nog van heel lang geleden en heb ik gewoon altijd meegenomen van server naar server. Noem het nostalgie.

  De knop “reactie toevoegen” staat op de voorpagina boven aan het bericht. Als je dat bericht leest en dan (als het wat langer is) moet scrollen, dan is die link uit het zicht verdwenen als je onder aan het bericht aangekomen bent. Natuurlijk, als je op de titel klikt, dan kom op een pagina waar de reactie-optie ook onder aan het bericht redelijk zichtbaar is.

  Ik had op de andere URL een pagerank van 5 (was ooit 3 en ook een tijd 6). Toch vind ik vinden op mijn eigen naam ook heel belangrijk. Ik verwijs mensen naar deze plek als ze meer willen weten over wat ik doe (“je mag niets over me weten behalve wat daar staat”) en dan is vindbaarheid op naam ook relevant.

  @Mario: Ik vind het beheer meevallen, maar was dan ook gewend aan het in de PHP graven bij Nucleus. Een hosted oplossing kan ook bij een hogere post-frequentie een goede oplossing/keuze zijn als je niet het beheer zelf wilt doen.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.