jan 202010
 

ppt2010""
Ik zou normaal gesproken geen aandacht besteden aan een bèta van Microsoft Office 2010. De redenen daarvoor zijn simpel: mijn werkgever installeert nog steeds overal Office 2003 en zelf ben ik nog druk bezig met het wennen aan de “ribbon” in Office 2007. Dus weer een nieuwe versie is niet iets waar ik direct warm voor loop. Maar nu las ik in deze review dit stukje:

In older versions of PowerPoint, videos would have to be linked from PowerPoint to the internet, or to the correct file on your computer. This would cause problems if the internet connection was lost; the file was moved; or when trying to use the PowerPoint file on another computer. It also meant that video could not be edited when in PowerPoint, and when embedded, was in a simple rectangular frame.

2010 has changed the way videos are used in PowerPoint. You can now insert a video file directly into PowerPoint, which, aside from making life a lot easier for the presenter, actually enables the video to be edited within PowerPoint itself. You can adjust the length, brightness, colour, frame… In short, PowerPoint now covers all the basics in video editing, reducing the need for additional software to prepare video for use in presentations.

Zou het dan toch zo zijn? Zou PowerPoint eindelijk, na al die jaren hannesen dan toch volwaardige ondersteuning krijgen voor video. Er wordt overigens niet bij verteld of het ook nu alleen voor WMV en AVI goed geïmplementeerd wordt of dat je ook FLV-video gaat kunnen invoegen.

Toch maar in de gaten gaan houden hoe het met die Office 2010 editie verder gaat.

Deel dit bericht:

  4 reacties aan “Gaat PowerPoint 2010 het verschil maken?”

Reacties (4)
 1. Als je die filmpjes dus nog kan editten betekend wel dat je .ptt wel heel erg zwaar gaan worden.. en als je een mooie presentatie wilt geven gebruik je toch gewoon Keynote?

 2. Hoi Theuntje,

  Het kunnen editen betekent niet automatisch dat de video geëmbed moet zijn in de PPT zelf, moet met een gelinkt exemplaar ook lukken.

  Ik kan daarnaast niet zoveel met zo’n opmerking over Keynote. De meeste van mijn collega’s (99%) hebben een Windows-machine (vandaar ook Office 2003 en niet 2004 of 2008), dus die hebben niet zoveel aan Keynote.
  Los daarvan, welke formaten video (anders dan Quicktime) kan ik eenvoudig invoegen in Keynote?

 3. Pierre,

  Op deze site staat een vrij uitgebried overzocht van de verschillende features met video.

  http://www.powerpoint-2010.com/fomatting-video-in-microsoft-powerpoint-2010/

 4. @Peter: excuus voor de late reactie want jouw link was heel relevant! (was er nog niet aan toe gekomen om hem te volgen). Want daar wordt ook verwezen naar de mogelijkheid om in Powerpoint 2010 direct YouTube en andere online video in te voegen door de HTML-code van de embed in te voegen.

  Los van het feit dat ik het nog steeds best eng zou vinden om 100% te vertrouwen op een werkende snelle internetverbinding tijdens het geven van ene presentatie, zou het betekenen dat al dat gedoe met via een omweg invoegen van Flash-players om andere video dan AVI of WMV af te spelen inderdaad verleden tijd is. Want ook MPEG, MPG, MOV, MP4 en SWF worden nu (naast WMV) ondersteund. Nice.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.