Externe Microfoon voor iPod Touch/Nano/Classic en iPhone

iPod Touch microfoon iPod Touch microfoon iPod Touch microfoon iPod Touch microfoon

Anderhalve week geleden las ik bij het Helikon blog over een kleine externe microfoon voor de iPod Touch 2G, iPhone 3G, iPod Nano 4G en de iPod Classic 120GB versies.

In het geval van de iPod Nano 4G en de iPod Classic 120GB kun je gebruik maken van de bij de iPod meegeleverde software. Bij de iPhone en de iPod Touch moet je gebruik maken van de (gratis) iTalk Recorder of Easy Recorder software.

Ik had al een microfoon voor mijn iPod Touch (ingebouwd in de headset) en die was een stuk duurder dan deze oplossing. Want voor $17,98 (inclusief verzendkosten) of € 14,50 na betaling via PayPal kun je hem bestellen.
Het duurde een aantal dagen voordat ik de mail kreeg dat het pakje verstuurd was, met daarbij de melding dat het 2-3 weken zou kunnen duren voordat hij aan kwam, maar dat bleken 6 dagen te zijn want vandaag kwam hij al binnen vanuit Hongkong.

De microfoon ziet er opgeborgen uit als een grote pil. Maar dan bedoel ik groot als je hem zou moeten doorslikken, want hij is zo klein dat je hem écht aan een koortje moet vastmaken anders ben je hem in no-time kwijt.
Je haalt de twee helften van de pil uit elkaar en dan komt er een connector tevoorschijn voor je headset ingang.

Audiokwaliteit in iTalk en Easy Recorder is prima. Het lijkt me dan ook uitstekend geschikt als je een presentatie wilt opnemen.

Maar de microfoon is niet geschikt voor bellen via internet op de iPod Touch. Het aansluiten van de microfoon zorgt er namelijk voor dat iPod denkt dat er niet alleen een microfoon, maar ook een headset is aangesloten. En dan wordt de ingebouwde speaker automatisch uitgeschakelt. Je kunt dus niet horen wat er aan de andere kant gezegd wordt.
Jammer, daar zul je dus echt de duurdere headset voor moeten hebben, maar voor opnames werkt dit prima.

Ik zal zo nog even een opname maken (de iTalk Sync applicatie wil mijn laptop rebooten na de update) en online plaatsen zodat je een idee van de geluidskwaliteit krijgt.

[update] Ik heb er een aparte post van gemaakt.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jos
Jos
12 jaren geleden

Voor de mensen die gewoon in Nederland willen bestellen, kijk dan hier eens: http://www.deipodspecialist.nl/Webwin