Make.tv – Je eigen online TV kanaal

 Gepubliceerd door om 20:51  Internet
mrt 082009
 
Make.tv - Klik voor grotere versie

Via een tweet van Vincent Everts kwam ik vanmiddag bij make.tv Vincent vergeleek het met ustream.tv, maar het is eigenlijk veel meer als Operator11. Ook daar kon je je eigen studio starten, mede-presentatoren in de uitzending plaatsen, meerdere kanalen/camera’s mengen etc.

Het ziet er gelikt uit. Je zou er ook de desktop van een computer samen met de video van een of meerder camera’s mee moeten kunnen uitzenden, maar die functionaliteit heb ik nog niet aan de praat. Het gratis account zou voor een ‘gewone’ uitzending voldoende moeten zijn. Ik verwacht in ieder geval niet snel een uitzending te maken met meer dan 500 gelijktijdige kijkers.

Toch nog wat verder mee testen én hopen dat het langer in de lucht blijft dan Operator11.

Deel dit bericht:

  6 reacties aan “Make.tv – Je eigen online TV kanaal”

Reacties (6)
 1. Hoi Pierre,
  Volgens mij kan je make.tv ook wel vergelijken met mogulus
  Deze gebruik ik veel en werkt prima.

 2. ff lekker geheimzinnig doen…..Dit kunnen wij nog wel gebruiken denk ik.

 3. @Sander: denk het wel. Ik ken Mogulus nog niet van zelf uitzenden, alleen van het kijken naar Eredivisie-voetbal.

  @Patrick: ja, is zeker iets om ook daar voor te bekijken. :-)

 4. Vincent Everts verwees naar de webcast van het congres van GroenLinks op 7 maart vanuit de stadsschouwburg in Amsterdam.
  De webcast werd door mij verzorgd. In feite gebruikte ik van make.tv alleen maar het CDN (zeg maar de flash streaming server faciliteiten) en de player.
  De stream werd professioneel geschakeld met 5 camera’s (waarvan 3 bediend) en een regieset met regisseur/schakeltechnicus. Het geschakelde signaal werd met Flash Live Media encoder geencodeerd en kant-en-klaar naar make.tv gestuurd.

  Van alle specifieke make.tv mogelijkheden zoals de virtuele schakelstudio heb ik dus helemaal geen gebruik gemaakt. Het klinkt allemaal briljant. En ik zou er graag eens uitgebreid mee experimenteren. Maar een serieuze webcast zou ik er toch niet mee doen. Als je gewend bent te werken met professionele schakelapparatuur, dan werkt een software-interface toch te weinig intuitief, te langzaam. En bij het schakelen van video is het juist de exacte timing die maakt dat een stream lekker is om naar te kijken.

  zie ook http://www.gerbrand.nl voor een verhaal over de techniek van het groenlinks congres
  http://www.engagetacticalmedia.org

 5. is dat make.tv gratis ¿

 6. srry heb het al gezien niet goed gelezen XD

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.