Conferentie Tweets combineren met opname van presentatie

Twitter subtitles - Klik voor grotere versie

Op het weblog van de Open Universiteit in het Verenigd Koninkrijk staat een interessante post over het combineren van de tweets die tijdens een presentatie de wereld in gestuurd zijn met de opname van die presentatie.
De uitvoering is nog wat erg handwerk en het is jammer dat het hier een audio-opname was (en niet een video-opname), maar het concept is de moeite waard om te bekijken.

De post beschrijft nu de manier waarop via een zoekopdracht de tweets die tijdens een presentatie werden geplaatst opgehaald werden en geconverteerd werden naar een formaat dat door YouTube als ondertiteling herkend wordt. Hierdoor was het mogelijk om deze berichten toe te voegen aan de opname en zo later gesynchroniseerd te bekijken.
Zoals gezegd, het was mooi geweest als het een video-opname was geweest, nu is het tekst + audio en een zwarte achtergrond. Je zult er ook een keer doorheen moeten lezen om te kijken of er moderatie nodig is.