Make.tv – Je eigen online TV kanaal

 Gepubliceerd door om 20:51  Internet
mrt 082009
 
Make.tv - Klik voor grotere versie

Via een tweet van Vincent Everts kwam ik vanmiddag bij make.tv Vincent vergeleek het met ustream.tv, maar het is eigenlijk veel meer als Operator11. Ook daar kon je je eigen studio starten, mede-presentatoren in de uitzending plaatsen, meerdere kanalen/camera’s mengen etc.

Het ziet er gelikt uit. Je zou er ook de desktop van een computer samen met de video van een of meerder camera’s mee moeten kunnen uitzenden, maar die functionaliteit heb ik nog niet aan de praat. Het gratis account zou voor een ‘gewone’ uitzending voldoende moeten zijn. Ik verwacht in ieder geval niet snel een uitzending te maken met meer dan 500 gelijktijdige kijkers.

Toch nog wat verder mee testen én hopen dat het langer in de lucht blijft dan Operator11.

mrt 082009
 
Twitter subtitles - Klik voor grotere versie

Op het weblog van de Open Universiteit in het Verenigd Koninkrijk staat een interessante post over het combineren van de tweets die tijdens een presentatie de wereld in gestuurd zijn met de opname van die presentatie.
De uitvoering is nog wat erg handwerk en het is jammer dat het hier een audio-opname was (en niet een video-opname), maar het concept is de moeite waard om te bekijken.

De post beschrijft nu de manier waarop via een zoekopdracht de tweets die tijdens een presentatie werden geplaatst opgehaald werden en geconverteerd werden naar een formaat dat door YouTube als ondertiteling herkend wordt. Hierdoor was het mogelijk om deze berichten toe te voegen aan de opname en zo later gesynchroniseerd te bekijken.
Zoals gezegd, het was mooi geweest als het een video-opname was geweest, nu is het tekst + audio en een zwarte achtergrond. Je zult er ook een keer doorheen moeten lezen om te kijken of er moderatie nodig is.

 Reacties uitgeschakeld voor Conferentie Tweets combineren met opname van presentatie  Tags: