iTalk en Mini Microfoon – test

iTalk (foto door: PiAir (Old Skool))

Zoals toegezegd heb ik even een tweetal audio-opnames gemaakt met de gratis iTalk recorder applicatie en de mini Microfoon die ik op de iPod Touch aangesloten heb.

Om de opnames van iPod Touch naar mijn computer te krijgen moest ik gebruik maken van iTalk Sync. Die software is eveneens gratis te downloaden.
De software zorgt er voor dat je de opnames van de iPod naar een map op je computer kunt slepen.

De opnames dan: Die worden in AIFF formaat gemaakt. Ik heb het (eveneens gratis) Audacity gebruikt om ze eenvoudig zonder verdere bewerking naar MP3 te converteren. Die versies kun je hieronder beluisteren.
audio Better quality MP3   (3,6MB – 3:56 minuten) audio Best quality MP3   (1,35MB – 1:28 minuten) iTalk kent drie opnamestanden: Goed, Beter, Best. Bij keuze voor ‘beter’ neemt de opname ongeveer 2,5MB per minuut ruimte in, bij ‘best’ is dat nog ongeveer 5MB per minuut. Na conversie naar MP3 valt dat verschil (uiteraard) weg omdat dezelfde compressie gebruikt wordt. Het verschil in omvang hierboven komt alleen door de verschillen in lengte van de opnames.

Alternatieve formaten voor wie MP3 niet goed genoeg is:
* Best quality WAV-formaat (9,93MB)
* Best quality AIFF-formaat (9,93MB) – het origineel

* Better quality WAV-formaat (7,45MB)
* Better quality AIFF-formaat (7,45MB) – het origineel

Ik vind de kwaliteit helemaal niet slecht voor zo’n klein microfoontje van €14,50.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fons
12 jaren geleden

Zo, dat klinkt stukken beter dan wat iTalk kan opnemen met de ingebouwde mic van de iPhone. Lijkt me z’n geld meer dan waard.

Pascal Van Hecke
12 jaren geleden

Dankjewel voor de review.
Was eigenlijk wel naar zoiets op zoek.

BTW ik gebruik zelf Irecorder die een originele manier heeft om files van de phone op de desktop te krijgen: speelt tijdelijk webserver voor de dekstop
http://www.flickr.com/photos/pascal/3

Pascal Van Hecke
12 jaren geleden

(desktop dus :) )

Pierre
12 jaren geleden

@Pascal: Lijkt me een beetje een afweging tussen hoe vervelend of je het vind dat je software op je laptop moet installeren om te synchroniseren vs het betalen voor een applicatie. iRecorder kost ¤1,59 terwijl ik met de gratis iTalk versie bovenstaande bestanden gemaakt heb. Als je niets kunt/mag installeren (bijvoorbeeld op school/werk) lijkt iRecorder me het geld zeker waard.

Fred Zelders
12 jaren geleden

Conversie van AIFF naar MP3 kan ook heel makkelijk met iTunes. iTunes is er voor PC en Mac en heb je sowieso nodig als je überhaupt met de iPod touch wil werken.

Fons, ik heb prima opname resultaten met de ingebouwde microfoon van de iPhone, maar en ook met de bijgeleverde of los verkrijgbare oordopjes+microfoon.

Zie ook iTalk – effe een audio’tje opnemen

En tot slot is er ook nog AudioMemos @ AppStore
Mindere kwaliteit maarvoor het heel eenvoudige werk prima geschikt.

Fred Zelders
12 jaren geleden

Ik zie nu dat ik in mijn reactie hier boven verwijs naar de betaalde versie van AdioMemos.
Ik heb zelf de Free versie op de kop kunnen tikken en die is hier op te halen

Pierre
12 jaren geleden

Hoi Fred,

Klopt, kan ook via iTunes. Maar op de een of andere manier is het niet de tool waar ik naar grijp voor ‘even snel een conversie’.