iPod Touch 2G Jailbreak – Nog wat extra waarschuwingen!

Cydia - Klik voor grotere versie

Bij iPodTouchFans vinden de reageerders het vreselijk oud nieuws, maar voor de niet hardcore iPod Touch 2G hackers zal het dat zeker niet zijn. Daarom ook hier nog even een verwijzing naar de ‘waarschuwingen’ met betrekking tot de huidige versie van de jailbreak voor de iPod Touch 2G.

Centrale probleem is dat het bij deze werkwijze nog tamelijk vaak voor kan komen dat de enige manier waarop je je iPod Touch 2G weer ’tot leven’ kunt wekken is door hem aan je computer aan te sluiten en een deel van het proces van Jailbreaken opnieuw te doorlopen. Dat is nogal vervelend.
En het punt dat door de ontwikkelaars gemaakt wordt is dat het wat hun betreft veel te vaak voor kan komen, bijvoorbeeld als je de Ipod Touch helemaal uitgezet hebt of als een applicatie net iets te heftig crashed.

Daarnaast is het blijkbaar veel meer werk om nieuwe updates van de Jailbreak uit te brengen als Apple een nieuw versie van de firmware uitbrengt.
Zelf geven de ontwikkelaars er dus de voorkeur aan om niet deze werkwijze te tweaken maar om door te werken aan een meer permanente oplossing.

Wat mij betreft begrijpelijk. Het brengt voor mij geen wijziging in de beslissing om mijn iPod Touch 2G te jailbreaken. Zeker niet omdat er ook een weg terug is naar de originele firmware als ik er écht genoeg van krijg.
Maar wel een extra argument om er nog maar even mee te wachten als je het toch al eng vond om te doen.