Gratis beeldscherm koppelen: Inputdirector

Inputdirector

Op de valreep van 2009 nog even een handige tip. Omdat mijn computer nog niet geleverd is (laatste onderdeel komt op 5-1-2010 bij Salland binnen) heb ik nu aan elk van de twee monitoren die ik heb een laptop/netbook hangen.
Eerst had ik daar ook twee toetsenborden en twee muizen bij liggen omdat het langduring bedienen van een laptop of netbook zeker in zo’n setting nou eenmaal beter gaat met een echt toestenbord en muis.

Maar nu hoeft dat niet meer. Ik heb op beide apparaten het gratis programma Inputdirector ge├»nstalleerd. op de laptop (links) heb ik het programma als “Master” ingesteld en op de netbook (rechts) staat het ingesteld als “Slave”.
De muis en het toetsenbord zijn aangesloten aan de laptop (de master). Nu kan ik, zonder aanvullende hardware, mijn muis gewoon van links naar rechts bewegen van het ene naar het andere scherm en weer terug.

Het toetsenbord werkt (uiteraard) daar waar ik bezig ben, dus als ik zoals op de foto rechts nog moet inloggen, dan klik ik met de muis in het wachtwoordveld en type het wachtwoord in.
Het werkt heel eenvoudig, ik zie geen enkele vertraging in gebruik en het is nog helemaal gratis ook. Helaas alleen voor Windows, maar wel voor alle verschillende soorten Windows door elkaar heen, de laptop links draait Windows XP en de netbook rechts draait Windows 7. Is geen enkel probleem. Ook het klembord is gedeeld, dus je kunt tekst knippen en plakken tussen beide systemen/schermen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
4 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Herman Vermeulen
Herman Vermeulen
13 jaren geleden

Goede tip, Pierre! Werkt perfect! Voor mij des te handiger, omdat het toetsenbord van m’n laptop niet meer perfect werkt (slaat af en toe een paar toetsen over).

Een goede jaarwisseling! En keep up the good work met je blog :-)

Florina Blokland
Florina Blokland
13 jaren geleden

Pierre, Dank voor deze geweldige tip. Je zou bijna zeggen: lest best ;-) zo op 31 december. Ik maak gelijk van de gelegenheid gebruik om je te bedanken voor je leerzame, heldere en prettig leesbare blog. Regelmatig gaat het technisch boven mijn pet, maar daar staat tegenover dat het me ook uitdaagt! Toevallig viel je reeks posts over het keuzeproces van je pc, samen met het moment dat ik ook voor zo’n keuze stond. Het heeft me richting gegeven en uiteindelijk een systeem klaar voor de toekomst (?) opgeleverd.
En omdat ik blond ben en niet opgemerkt had dat de winkel deze week dicht was om definitief te bestellen, en het voor mij wat belasting betalen betreft toch nog enigzins leuk moest zijn dit jaar, heb ik vandaag een MacBrook Pro 15 inch 3,06 Ghz met 500 Gb 7200 HD en ontspiegeld scherm online besteld in de Apple Onderwijs Store :-). Wel Parallels 5 erbij om Windows 7 erbij te draaien ivm werk, en een magic mouse voor bij de iMac. Levertijd helaas kleine maand, maar ik heb iets om naar uit te kijken.

Pierre, ik hoop dat je volgend jaar doorgaat met je blog en wens je alle succes, vooral ook met je studie.
Goed uiteinde, doe voorzichtig. Al zie ik in jou geen vuurwerk-afstekend feestbeest ;-) Evenmin als hier. En natuurlijk de beste wensen, dat je wensen uit mogen komen.

Florina.

Florina Blokland
Florina Blokland
13 jaren geleden

Oeps, zie een paar slordige schrijffoutjes in mijn post:
– […] bedanken voor JE leerzame, heldere […]
– […] Al zie ik in JOU geen […]

Niet dronken hoor, gewoon te gehaast.

Pierre
13 jaren geleden

@Herman: Graag gedaan!

@Florina: Ik zie het al weer, het gaat niet slecht met de ZZP’ers in Nederland. ;-) De levertijd van mijn onderdelen is nu vervroegd naar 5-1-2010, lijkt haast wel een beetje het bestellen van een iPhone. Ik hoop voor jou alleen niet dat Apple eind januari niet alleen een iSlate maar ook nieuwe Macbook Pro’s introduceert.

We hebben extra grote flikkersterren in huis gehaal en zitten nu met hele gezin G-Force te kijken (Cavia’s als geheim agent)…feestje dus. :-) Voor jou ook een heel goed 2010!

(typos fixed ;-))