dec 312009
 
Inputdirector

Op de valreep van 2009 nog even een handige tip. Omdat mijn computer nog niet geleverd is (laatste onderdeel komt op 5-1-2010 bij Salland binnen) heb ik nu aan elk van de twee monitoren die ik heb een laptop/netbook hangen.
Eerst had ik daar ook twee toetsenborden en twee muizen bij liggen omdat het langduring bedienen van een laptop of netbook zeker in zo’n setting nou eenmaal beter gaat met een echt toestenbord en muis.

Maar nu hoeft dat niet meer. Ik heb op beide apparaten het gratis programma Inputdirector geïnstalleerd. op de laptop (links) heb ik het programma als “Master” ingesteld en op de netbook (rechts) staat het ingesteld als “Slave”.
De muis en het toetsenbord zijn aangesloten aan de laptop (de master). Nu kan ik, zonder aanvullende hardware, mijn muis gewoon van links naar rechts bewegen van het ene naar het andere scherm en weer terug.

Het toetsenbord werkt (uiteraard) daar waar ik bezig ben, dus als ik zoals op de foto rechts nog moet inloggen, dan klik ik met de muis in het wachtwoordveld en type het wachtwoord in.
Het werkt heel eenvoudig, ik zie geen enkele vertraging in gebruik en het is nog helemaal gratis ook. Helaas alleen voor Windows, maar wel voor alle verschillende soorten Windows door elkaar heen, de laptop links draait Windows XP en de netbook rechts draait Windows 7. Is geen enkel probleem. Ook het klembord is gedeeld, dus je kunt tekst knippen en plakken tussen beide systemen/schermen.