eBooks nu met Twitter ondersteuning – via Stanza

Stanza Twitter

Het lijkt er op alsof geen enkele applicatie tegenwoordig nog zonder Twitter ondersteuning kan. Bij elektronische boeken zou je het wellicht niet zo snel verwacht hebben, maar ik vind het een heel goede combinatie. Ik heb regelmatig gehad dat ik het NRC Handelsblad aan het lezen was op mijn iPhone en dan een artikel tegen kwam dat ik (net zoals ik in Google Reader zou doen) via Twitter onder de aandacht wil brengen.
Gelukkig vonden de ontwikkelaars van Stanza ook dat zulke functionaliteit meerwaarde zou hebben en de nieuwe versie die je gratis voor je iPhone kunt downloaden biedt dan ook de optie om een tweet te versturen met een verwijzing naar het document dat je op dat moment aan het lezen bent.

Het is nog niet optimaal, zo zouden Twitternaam en wachtwoord opgeslagen moeten kunnen worden bij de instellingen van Stanza en niet boven het bericht dat je aan het versturen bent (het scherm is toch al niet zo groot). En, maar daar kan Stanza waarschijnlijk niet zo snel iets aan doen, het blijft natuurlijk voor iemand die de tweet leest moeilijk om het eBook te vinden/lezen waar jij het over hebt.

Om het NRC Handelsblad voorbeeld van vanochtend te nemen, die tweet ziet er zo uit:
Twitter Stanza - Klik voor grotere versie 91% through NRC Handelsblad 2009-12-17 using http://stanza.lexcycle.com. “Achterpagina→Ambtenaren weigeren lichttherapie”.

De link die je ziet staan verwijst alleen naar de Stanza website, niet naar een locatie in de editie van NRC Handelsblad van 17 december 2009, dat moet je zelf opzoeken. Punt is natuurlijk dat zo’n eBook ook geen unieke URL heeft, dus dat er ook niet naar te linken is. Ben benieuwd of “we” / “ze” hier nog iets op weten te vinden.