Bekijk de wereld door de bril van Google Goggles


Bekijk video op YouTube
Je hebt het bericht ongetwijfeld al op 10 andere plekken voorbij zien komen, maar ik wilde het toch nog even vermelden. Google gaat door op haar missie om alles op deze wereld doorzoekbaar te maken. Kon je eerder al met je stem zoekopdrachten doorgeven, met Google Goggles kun je zoeken door middel van het maken van een foto van het object:

“A picture is worth a thousand words.No need to type your search anymore. Just take a picture.
Find out what businesses are nearby.Just point your phone at a store.
This is just the beginning – it’s not quite perfect yet.Works well for some things, but not for all.
Your pictures, your control.Turn on ‘visual search history’ to view or share your pictures at any time. Turn it off to discard them once the search is done”

(bron)

Zoals ze zelf zeggen: het is nog niet perfect, al was het maar omdat het nog alleen voor Android toestellen beschikbaar is. Het komt blijkbaar ook voor andere systemen beschikbaar. Ook geven ze in het filmpje zelf aan dat het nog niet voor alle soorten producten even goed werkt.

Toch is het een goede stap. Ben benieuwd wat dat voor bijvoorbeeld Layar betekent. Ziet Google hen als concurrent en gaat ze ze proberen uit de markt te drukken? Of zien we straks soortgelijke functionaliteit terug in Layar, boven op de reeds bestaande lagen? Bij beide scenario’s kan ik me iets voorstellen. De tijd zal het leren.

En natuurlijk moet er snel een iPhone versie komen. Dit wil ik uiteraard zelf uitproberen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
moqub
12 jaren geleden

Hi,

heb er gister even mee zitten spelen en was nog niet erg onder de indruk. Veel dingen werden niet gevonden, heb getest met kunst, afbeeldingen in boeken, reclamefolders, etc.

Moqub