dec 082009
 


Bekijk video op YouTube
Je hebt het bericht ongetwijfeld al op 10 andere plekken voorbij zien komen, maar ik wilde het toch nog even vermelden. Google gaat door op haar missie om alles op deze wereld doorzoekbaar te maken. Kon je eerder al met je stem zoekopdrachten doorgeven, met Google Goggles kun je zoeken door middel van het maken van een foto van het object:

“A picture is worth a thousand words.No need to type your search anymore. Just take a picture.
Find out what businesses are nearby.Just point your phone at a store.
This is just the beginning – it’s not quite perfect yet.Works well for some things, but not for all.
Your pictures, your control.Turn on ‘visual search history’ to view or share your pictures at any time. Turn it off to discard them once the search is done”

(bron)

Zoals ze zelf zeggen: het is nog niet perfect, al was het maar omdat het nog alleen voor Android toestellen beschikbaar is. Het komt blijkbaar ook voor andere systemen beschikbaar. Ook geven ze in het filmpje zelf aan dat het nog niet voor alle soorten producten even goed werkt.

Toch is het een goede stap. Ben benieuwd wat dat voor bijvoorbeeld Layar betekent. Ziet Google hen als concurrent en gaat ze ze proberen uit de markt te drukken? Of zien we straks soortgelijke functionaliteit terug in Layar, boven op de reeds bestaande lagen? Bij beide scenario’s kan ik me iets voorstellen. De tijd zal het leren.

En natuurlijk moet er snel een iPhone versie komen. Dit wil ik uiteraard zelf uitproberen.

dec 082009
 


Een nieuwe dag en een nieuwe gelegenheid die voorbij gaat om geld aan me te verdienen. Via snagfilms.com is de film Google Me te bekijken. Het is een documentaire over Jim Killeen die zijn naam in Google invoerde en benieuwd was naar al zijn naamgenoten. Dus ging hij ze opzoeken. Ik heb de film nog niet helemaal bekeken, weet dus ook niet helemaal of hij interessant is. Hij duurt namelijk 90 minuten en dat red ik vanochtend niet voor het ontbijt. Dus wilde ik hem downloaden om in de trein verder te bekijken, of gewoon op mijn TV.

Helaas. Ik kan hem wél embedden in deze blogpost en dat is natuurlijk top, maar ik kan hem niet downloaden. De documentaire is (uiteraard?) wel op DVD verschenen, voor het heel acceptabele bedrag van $13,25 maar helaas alleen met Regio 1 codering. Op de officiële website van de documentaire vind ik alleen die verwijzing.

Blijft er precies één optie over om de film toch onderweg te kunnen bekijken. En dat is de optie die mij tot een “internetpiraat” maakt. De optie die er in sommige landen voor kan zorgen dat ik voor kortere of langere tijd van het internet afgesloten zou kunnen worden. Zou “maar ze willen mijn geld niet aannemen Edelachtbare!” een voldoende verweer zijn als je voor zoiets voor de rechter zou moeten verschijnen?