Ook “Google Me” wil mijn geld niet – ik mag alleen gratis kijken


Een nieuwe dag en een nieuwe gelegenheid die voorbij gaat om geld aan me te verdienen. Via snagfilms.com is de film Google Me te bekijken. Het is een documentaire over Jim Killeen die zijn naam in Google invoerde en benieuwd was naar al zijn naamgenoten. Dus ging hij ze opzoeken. Ik heb de film nog niet helemaal bekeken, weet dus ook niet helemaal of hij interessant is. Hij duurt namelijk 90 minuten en dat red ik vanochtend niet voor het ontbijt. Dus wilde ik hem downloaden om in de trein verder te bekijken, of gewoon op mijn TV.

Helaas. Ik kan hem wél embedden in deze blogpost en dat is natuurlijk top, maar ik kan hem niet downloaden. De documentaire is (uiteraard?) wel op DVD verschenen, voor het heel acceptabele bedrag van $13,25 maar helaas alleen met Regio 1 codering. Op de officiële website van de documentaire vind ik alleen die verwijzing.

Blijft er precies één optie over om de film toch onderweg te kunnen bekijken. En dat is de optie die mij tot een “internetpiraat” maakt. De optie die er in sommige landen voor kan zorgen dat ik voor kortere of langere tijd van het internet afgesloten zou kunnen worden. Zou “maar ze willen mijn geld niet aannemen Edelachtbare!” een voldoende verweer zijn als je voor zoiets voor de rechter zou moeten verschijnen?

0 0 stemmen
Bericht waardering
5 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
14 jaren geleden

Maar … hij is ook gewoon op YouTube te bekijken (en dus te downloaden)
Google Me

Bart Hoekstra
14 jaren geleden

Is het in Nederland ook niet zo dat het downloaden van films in geen geval illegaal is? Uploaden is dat natuurlijk wel, maar voor zover ik weet mag je films gewoon downloaden. Net als muziek.

Pierre
14 jaren geleden

Bart, je hebt helemaal gelijk. Het wordt overigens in de YouTube gebruiksvoorwaarden uitgesloten. In artikel 6 lid L staat "Het is u niet toegestaan om Gebruikersvideo’s (zoals hieronder gedefinieerd) te benaderen om een andere reden dan uitsluitend uw persoonlijke, niet-zakelijke gebruik, zoals bedoeld met behulp van en toegestaan op grond van de normale functionaliteit van de Diensten, of uitsluitend voor streaming, hetgeen de gelijktijdige digitale verzending betekent van het materiaal door YouTube via internet naar een door een gebruiker middels internet toegepast apparaat, en wel op zodanige wijze dat de gegevens bedoeld zijn om realtime te bekijken en niet om (al dan niet permanent) door de gebruiker te worden gedownload, gekopieerd, opgeslagen of verder te worden verspreid."

Is dit dan zo’n gebruiksvoorwaarde van een site waar je je niet aan hoeft te houden omdat de wet het wel toestaat?

Bart Hoekstra
14 jaren geleden

Hmm. In dat geval neem ik aan dat je je gewoon aan de voorwaarden van Youtube zult moeten houden. Maar er zijn gelukkig genoeg alternatieven te vinden. Hier http://bit.ly/4zhWMh ) kun je de film ook streamen. En aangezien dat met de DivX Web Player gebeurt, betekend dat dat je direct de film in huis haalt. Het is niet erg snel, dat geef ik toe, maar tenminste wel legaal ;-)

Raymond
14 jaren geleden

Voor iets minder dan 11 euro excl. verzendkosten bij dvdpacific http://www.dvdpacific.com/item.asp?ID… Wel regio 1 wederom natuurlijk maar een regiohack is voor bijna alle dvdspelers wel beschikbaar tegenwoordig. Mijn halve collectie is R1 :)

De legaliteit van dit regiovrij maken is ook weer discutabel maar ja, dat geldt niet voor het importeren van de R1 dvd.