Server trouble

 Gepubliceerd door om 23:06  Algemeen
nov 162009
 

Er zijn op het moment weer wat problemen bij Dreamhost, server is dus wat traag…excuus voor het ongemak, ze werken er weer aan. [update]

“We experience a network outage on the switch that your machine is connected to. This caused latency, packet loss, etc. As a result your website was either intermittently down and / or painfully slow. Everything has been resolved. One of system admins added 2GB to the switch. We have been actively monitoring the network over past few hours, and will continue to do so. Sorry for any inconvenience this has caused. We truly appreciate your continued patience. If you have any additional questions, please let us know”

Het zou dus weer op normale snelheid moeten lopen hier.

 Reacties uitgeschakeld voor Server trouble  Tags:
nov 162009
 

Handleiding die het maken en publiceren van elektronische boeken beschrijft. Gemaakt ten behoeve van Dé Onderwijsdagen 2009.

De handleiding beschrijft het produceren van elektronische boeken in drie verschillende formaten: PDF, EPUB en Mobipocket. Dat zijn ook de drie versies waarin je de handleiding kunt downloaden:

* EPUB-versie 1.0 (856KB)
* Mobipocket-versie 1.0 (678KB)
* PDF-versie 1.0 (3MB) – A4-formaat, dus niet zo geschikt voor “kleine” ebookreaders; wel goed om te printen

Bij de handleiding hoort een wikipagina met aanvullende informatie.

 Reacties uitgeschakeld voor Handleiding maken en publiceren van elektronische boeken  Tags:
nov 162009
 

Elektronische boeken in het onderwijs from PiAir.

Omdat ik a.s. woensdag bij Fontys mag uitleggen waarom we iets zouden moeten doen met elektronische boeken heb ik een presentatie gemaakt met uitleg daarover. Ik heb 30 minuten de tijd en deels omdat ik wilde checken of ik voldoende tijd voor discussie over zou houden, maar ook omdat ik meer uitleg daarover online wilde kunnen plaatsen heb ik de presentatie alvast, voorzien van audio, opgenomen.

In iets minder dan 14 minuten leg ik uit hoe ik een parallel zie tussen de ontwikkelingen op het gebied van muziek en elektronische boeken. Ook vertel ik waarom ik van mening ben dat onderwijsinstellingen nu aan de slag moeten met elektronische boeken. Daarmee bedoel ik dus niet “aan de slag moeten met eReaders”, dat kan, maar zijn apparaat is zeker niet het enige waar je elektronische boeken op kunt lezen.

YouTube wilde het filmpje van iets meer dan 30MB niet hebben omdat ik er wél High Definition video met 1GB op kan zetten, maar geen stukje uitleg van 14 minuten (= te lang voor YouTube). Dus daarom maar via Vimeo.