Waarom elektronische boeken in het onderwijs?!

Elektronische boeken in het onderwijs from PiAir.

Omdat ik a.s. woensdag bij Fontys mag uitleggen waarom we iets zouden moeten doen met elektronische boeken heb ik een presentatie gemaakt met uitleg daarover. Ik heb 30 minuten de tijd en deels omdat ik wilde checken of ik voldoende tijd voor discussie over zou houden, maar ook omdat ik meer uitleg daarover online wilde kunnen plaatsen heb ik de presentatie alvast, voorzien van audio, opgenomen.

In iets minder dan 14 minuten leg ik uit hoe ik een parallel zie tussen de ontwikkelingen op het gebied van muziek en elektronische boeken. Ook vertel ik waarom ik van mening ben dat onderwijsinstellingen nu aan de slag moeten met elektronische boeken. Daarmee bedoel ik dus niet “aan de slag moeten met eReaders”, dat kan, maar zijn apparaat is zeker niet het enige waar je elektronische boeken op kunt lezen.

YouTube wilde het filmpje van iets meer dan 30MB niet hebben omdat ik er wél High Definition video met 1GB op kan zetten, maar geen stukje uitleg van 14 minuten (= te lang voor YouTube). Dus daarom maar via Vimeo.

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
14 jaren geleden

Top video Pierre!

Mijn ‘waardering’ @ Wat is er gaande op gebied van ebooks. Pierre, bedankt!

D-A-N-K!

Jeroen van Beijnen
Jeroen van Beijnen
14 jaren geleden

Mooie samenvatting Pierre. Goede vergelijkingen en een duidelijke uitleg!

Goed idee ook om hier een screencast van te maken. Moet ik onthouden voor de presentatie van eBooks voor bibliotheken!

Jeroen Clemens
Jeroen Clemens
14 jaren geleden

Heel goede presentatie, Pierre.
Helder, to the point en uitnodigend. Hulde.