Meer live en online video voor iPhone beschikbaar


Bekijk de video op YouTube

Video op en naar mobiele apparaten blijft stapje voor stapje steeds bruikbaarder worden. Afgelopen september maakte ik al melding van het beschikbaar komen van de preview van de Wowza Media Server waarmee je live video naar de iPhone kunt streamen. Gisteren kwam ook het bericht dat Vimeo.com stapsgewijs al hun video geschikt gaat maken voor de iPhone. En ook Livestream.com biedt nu ondersteuning voor het iPhone-geschikt maken van een live stream.

Ik laat dat in het filmpje hierboven zien. Je moet een (gratis) account aanmaken bij Livestream.com en dan de Livestream Procaster downloaden. Die heeft een optie om in een iPhone geschikt formaat te streamen. Ik heb geprobeerd om het ook via Wirecast te doen (zoals bij Wowza kan), maar dat lukte me nog niet. Is vast iets wat in de volgende versie van Wirecast aangepast is.

Het gratis Livestream Procaster programma is trouwens een heel aardige streaming tool die zowel de desktop van de spreker als het binnen komend video signaal (tegelijkertijd of naar wens een van de twee) kan streamen. Wirecast heeft weer een streepje voor als je in meerdere videoformaten/kwaliteiten tegelijkertijd wilt streamen.

Nog niet op de iPhone te bekijken, maar zeker ook de moeite van het bekijken waard zijn de opnames van de keynotes van Dé Onderwijsdagen die je ook in zijn geheel online kunt bekijken. Ook niet op de iPhone toegankelijk zijn de opnames van Educause 2009.
Ik ben benieuwd wanneer ik een post schrijf waarin ik vermeld dat ook dat kan, want ik heb zo het gevoel dat ook dat ‘vanzelf’ gaat gebeuren.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Alex Dobrushin
Alex Dobrushin
12 jaren geleden

Thanks for mentioning Wowza. Livestream’s iPhone service is powered by Wowza servers (as well as their Flash streaming). There are several other companies who have already deployed Wowza 2 Advanced servers in production iPhone streaming netoworks – see this for a partial list. More announcements to come soon.

Cheers,
Alex

Pierre
12 jaren geleden

Hi Alex,

Ah, thank you for that info, didn’t know that. In the video I mention SURFMedia Live, which currently (AFAIK) uses version 1.7.2 of Wowza Media Server Pro. Through their service the Higher Education institutions in the Netherlands that are member of SURFnet can broadcast live video. I expect that it is only a matter of time (after the final release of version 2) until we can do this through their service also.