nov 132009
 


Bekijk video op YouTube
Kijk dat is nou eens creatief gebruik maken van Google Streetview. En ja, ik weet ook wel dat je veel beter gewoon in de buitenlucht kunt gaan fietsen. Maar ik moest meteen denken aan de mensen die trainen voor (bijvoorbeeld) Alpe d’HuZes in 2010.

Die zouden dan met zo’n bril op kunnen trainen in de omgeving waar ze op donderdag 3 juni 2010 dan echt 6 keer omhoog willen gaan. Dan zou het apparaat overigens ook automatisch de zwaarte van het fietsen moeten aanpassen afhankelijk van waar op de berg je dan fietst.
Voorlopig is het ‘slechts’ een concept/demo/prototype, het wachten is op een slimme ondernemer die de benodigde ontwikkelaars bijeen kan brengen.
[bako via gizmodo]

 Reacties uitgeschakeld voor Creatief gebruik van Google Streetview  Tags:

Monopoliegeld

 Gepubliceerd door om 07:24  Economie
nov 132009
 
5 dollars (foto door: leff)

Soms vraag ik me af wat geld nog waard is. Bijvoorbeeld als ik op dezelfde dag berichten tegen kom over de overname van 3COM door HP voor het bedrag van 2,7 miljard Amerikaanse dollars.
Op dezelfde dag komt het bericht naar buiten dat Intel aan AMD het bedrag van 1,25 miljard dollar zal betalen om hun onderlinge ruzie bij te leggen. Intel had daar eerder al een boete van 1 miljard Euro van de Europese Unie voor gekregen.

Dan is de overname van LifeSize door Logitech (LifeSize maakt HD videoconferencingsystemen) voor 405 miljoen dollar eigenlijk maar een koopje.

Ik zal er aan denken als ik straks bij de supermarkt aan het afrekenen ben.

 Reacties uitgeschakeld voor Monopoliegeld  Tags:

Ik sta nog niet op de kaart, jij wel?

 Gepubliceerd door om 07:11  Geocoding
nov 132009
 
Google Maps streetview - Klik voor grotere versie

In een helaas niet online beschikbaar stuk op de opinie pagina’s van het Eindhovens Dagblad roept Frans Dekkers vandaag op tot het stoppen van Google zodat onze privacy bewaakt kan worden. Dat (uiteraard) naar aanleiding van het uitbreiden van het aantal steden in Nederland waar Google Maps met Street View beschikbaar is.
Toegegeven, het is een opiniestuk en Frans verwijst ook zijdelings naar een aantal andere voorbeelden die inbreuk (kunnen) maken op onze privacy, maar het is wel weer vreselijk kort door de bocht zeg. Natuurlijk, Google is een grote partij die grote invloed kan hebben op onze privacy. Maar laat dat nou net niet de partij zijn waar ik me het meest zorgen over zou maken. Google is gemakkelijk aan te spreken op wat ze doen, het onherkenbaar maken van bepaalde objecten/gebouwen, de gezichten van personen en nummerplaten van auto’s zijn daar goede voorbeelden van.

Zorgelijker zijn de partijen die veel minder prominent aanwezig zijn en waarbij het verlies van privacy veel minder prominent zichtbaar is dan zo’n gemakkelijk doelwit als Google. Vanaf het moment dat KPN het zoeken naar personen op slechts naam en woonplaats mogelijk maakte, raakte ik veel meer privacy kwijt dan door het feit dat er wellicht binnenkort ook een foto van mijn huis online staat. Dat is op dit moment overigens nog niet zo. De Google auto is om mijn dorpje heen gereden en ook op het TU/e terrein waar het gebouw van Fontys staat waar ik werk zijn ze niet geweest.

Frans pleit in het stuk in het ED voor een minister (of liever nog een Europees Commissaris) die onze privacy kan bewaken. Maar ik vrees dat hij dan juist naar de verkeerde partij kijkt. Want ik vertrouw onze regering mijn privacy niet meer toe dan dat ik die Google toevertrouw. Het punt is ook niet dat ik het niet met Frans oneens ben over de vraag of onze privacy flink afgenomen is de laatste 10 jaar, maar als je Google en Google Streetview als kern van je betoog daarover neemt, dan haak ik af.

Zet mijn huis maar gewoon op de foto en zorg er dan voor we een onafhankelijk orgaan hebben/houden dat al die kleine bedrijven én onze overheid die graag alles van me willen weten (inclusief mijn pincode) net zo ver op afstand houden als dat we met Google al doen.

nov 132009
 


Bekijk de video op YouTube

Video op en naar mobiele apparaten blijft stapje voor stapje steeds bruikbaarder worden. Afgelopen september maakte ik al melding van het beschikbaar komen van de preview van de Wowza Media Server waarmee je live video naar de iPhone kunt streamen. Gisteren kwam ook het bericht dat Vimeo.com stapsgewijs al hun video geschikt gaat maken voor de iPhone. En ook Livestream.com biedt nu ondersteuning voor het iPhone-geschikt maken van een live stream.

Ik laat dat in het filmpje hierboven zien. Je moet een (gratis) account aanmaken bij Livestream.com en dan de Livestream Procaster downloaden. Die heeft een optie om in een iPhone geschikt formaat te streamen. Ik heb geprobeerd om het ook via Wirecast te doen (zoals bij Wowza kan), maar dat lukte me nog niet. Is vast iets wat in de volgende versie van Wirecast aangepast is.

Het gratis Livestream Procaster programma is trouwens een heel aardige streaming tool die zowel de desktop van de spreker als het binnen komend video signaal (tegelijkertijd of naar wens een van de twee) kan streamen. Wirecast heeft weer een streepje voor als je in meerdere videoformaten/kwaliteiten tegelijkertijd wilt streamen.

Nog niet op de iPhone te bekijken, maar zeker ook de moeite van het bekijken waard zijn de opnames van de keynotes van Dé Onderwijsdagen die je ook in zijn geheel online kunt bekijken. Ook niet op de iPhone toegankelijk zijn de opnames van Educause 2009.
Ik ben benieuwd wanneer ik een post schrijf waarin ik vermeld dat ook dat kan, want ik heb zo het gevoel dat ook dat ‘vanzelf’ gaat gebeuren.