Preview: Aan de slag met eBooks in het Onderwijs

Aan de slag met eBooks in het Onderwijs

Volgende week dinsdag en woensdag vinden in Utrecht Dé Onderwijsdagen plaats. Op de woensdag verzorgen Jeroen van Beijen en ikzelf een verdiepingssessie getiteld Aan de slag met Elektronische boeken in het Onderwijs.
De organisatie heeft ons een grote zaal toegewezen, 60 plaatsen, en je kunt je nog aanmelden voor de sessie (op dit moment hebben er zich 45 personen aangemeld).
Jeroen en ik hebben gisterenavond het laatste overleg gehad over de sessie en zijn hard bezig met het afronden van de Powerpoints.

Preview
Maar je kunt nu al een kijkje nemen op de twee wiki-pagina’s die er voor de sessie aangemaakt zijn:
De eerste pagina is van de organisatie en is bedoelt als plek om vragen te plaatsen, als je die hebt, voor ons als verzorgers van de sessie. Op dit moment staan daar nog geen vragen, dus je kunt nog de eerste zijn. De tweede pagina is door ons al gevuld, daar kun je namelijk nu al de handleiding downloaden die we gaan gebruiken tijdens het hands-on deel van de sessie.

Handleiding hands-on deel
Zoals het hoort (gezien de inhoud van de sessie) leveren we die handleiding aan in EPUB-formaat (958KB), Mobipocket-formaat (574KB) , en in PDF-formaat (1,25MB; geschikt voor afdrukken). [update] De handleiding is inmiddels bijgewerkt, zie deze pagina voor de meest recente versie.

In alle drie de gevallen uiteraard zonder DRM. En helemaal gratis, ook als je niet naar de sessie komt. Op de wiki-pagina wordt uitgelegd hoe je de EPUB-versie kunt downloaden op je iPhone.

Reacties van harte welkom!
Het is nu officieel nog een conceptversie van de handleiding en dus zijn we uiteraard nog meer dan anders geïnteresseerd in jullie mening over de handleiding. Snap je de stappen? Mis je dingen? Staan er fouten in (en ja, ook d/t-fouten zijn welkom!)

Laat het ons horen, via de mail ([email protected]) of gewoon hieronder in de reacties. Uiterlijk zondagavond verwerken we de opmerkingen in een 1.0 versie.

Alvast bedankt voor je reactie en wie weet tot volgende week bij de sessie!

Niet vergeten
Als je komt volgende week, vergeet dan niet je laptop! Het stond weliswaar bij het inschrijfformulier, maar we herinneren je er toch nog maar even aan. En als je zelf al een eBookreader hebt, neem die dan ook mee, kun je het resultaat meteen testen (en hoef je de handleiding al helemaal niet te printen).

0 0 stemmen
Bericht waardering
3 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Raymond
11 jaren geleden

Na de eerste keer lezen slechts 1 fikfout gevonden (bij het betere handwerk staat in het rijtje van replaces 1x repalce).

Tot nu toe zijn er overigens 45 personen die zich ingeschreven hebben: http://surf.eccoo.rug.nl/sis/du/806/p

Raymond
11 jaren geleden

Een tikfout maken in het woord tikfout. Zucht ..

Pierre
11 jaren geleden

Oh ja, natuurlijk, had ik moeten weten dat ik die lijst op die manier had kunnen achterhalen (de URL-structuur is altijd hetzelfde bij dat inschrijfsysteem). Mooi, nog max. 15 plekken vrij dus.

Dat rijtje bij het betere handwerk was overigens sowieso het betere hackwerk, want na het uitvoeren van de "replace" commando’s die daar beschreven staan was het overgrote deel van die beschrijving ook uit het document verdwenen zodat ik dat weer handmatig moest toevoegen. Dan is een fikfout snel gemaakt. ;-)