Echo360 start communitysite over lecture capturing


Bekijk de video op YouTube

Echo360 is een leverancier van software/hardware voor het vastleggen van colleges/presentaties. In Nederland zijn ze tamelijk onbekend en ik moet bekennen dat ik ook geen idee heb hoe groot hun installed base wereldwijd is (maar dat is ook van concurrenten zoals MediaSite en P2G heel moeilijk te achterhalen).

Een ding heeft me echter wel altijd verbaasd. Als je naar de Echo360-website ging, dan was daar alleen wat algemene informatie te vinden. Niet veel achtergrondinformatie, geen tips over het gebruik van het product en al helemaal geen mogelijkheid om ervaringen uit te wisselen met andere gebruikers van het systeem.

Gelukkig lijkt Echo360 daar nu verandering in te willen brengen met de introductie van de lecturecapture.com. De site bevat een blog waar nu al een aantal auteurs aan bijdragen (kun je zelf ook doen blijkbaar), forums rond technische en minder technische onderwerpen, informatie over waar en wanneer het bedrijf op beurzen en conferenties te vinden is. Kortom alles wat je zou willen weten, lezen en vragen. Of zelf bijdragen.

De start ziet er best aardig uit, ik denk dat het onderdeel “Lecture Capture Resources” zeker ook voor niet-klanten interessant is omdat je daar (verwijzingen naar) bronnen vindt die niet specifiek over Echo360 gaan.
Helaas is het niet zo dat ze altijd de documenten zelf ontsluiten, zo kwam ik in dit geval net als anders bij een betaal-site uit, maar het is een interessante verzameling bronnen (ik kende ze zeker nog niet allemaal).

Ik heb me aangemeld en ben benieuwd hoe deze site/community zich verder ontwikkeld.