Tour 2009 op een paperclip

 Gepubliceerd door om 20:31  iOS
jul 042009
 
Tour 2009 op een paperclip (foto door: PiAir (Old Skool))

Jan-Willem Eshuis stuurde via Twitter de tip dat de Tour de France 2009 ook via de iPhone te volgen is bij de NOS.
Ik had een uur of twee eerder net geconstateerd dat de officiële NOS Tour 2009 Mobiele Applicatie nog niet voor de iPhone of Android beschikbaar was. Dus toch even kijken op http://m.nos.nl/.

En warempel, even naar beneden scrollen en daar op de Live-link klikken en zowel de iPod Touch 2G als de iPhone 3GS speelden de live uitzending zonder problemen af.
Ik heb het nog niet via 3G getest, hier in huis liep het via WiFi en op dit moment krijg ik alleen het beeld dat er geen uitzending is (klopt ook).

Belangrijk opvallend verschil tussen de iPod Touch 2G en de iPhone 3GS was het maximale volume. Dat is bij de iPhone beduidend harder, en dat is handig als je niet in een doodstille omgeving zit.
Tour 2009 bij NOS (foto door: PiAir (Old Skool)) Daarnaast kon ik natuurlijk niet de hele middag mijn iPhone vast gaan zitten houden. Dus wilde ik een standaard hebben. Geen dure, maar eentje gemaakt van een Paperclip. Je kunt hier zien en lezen hoe het moet, daar kun je ook een PDF downloaden met daarop de maten, het is een kwestie van printen, aftekenen en even goed buigen. De mijne ziet er iets minder strak uit als op de foto’s, maar hij doet het. De iPhone staat er stabiel mee.

jul 042009
 
txtrreader - Klik voor grotere versie
“Von Herbst an will er Lesegeräte für elektronische Zeitungen und Bücher anbieten – vorerst nur in Deutschland. Gemeinsam mit einem Hardware-Partner lässt Deutschland-Chef Friedrich Joussen ein eigenes Gerät entwickeln. Das bestätigten Konzernkreise, die mit dem Projekt vertraut sind. Prototypen würden schon bei Vodafone getestet. Das DIN-A4-große Schwarz-Weiß-Display kann nicht nur Buchinhalte zeigen, sondern insbesondere auch Seiten von Zeitungen und Zeitschriften. Verschickt werden die digitalisierten Inhalte über das Vodafone-Netz”

(bron)

Interessant nieuws uit Duitsland. Eerder deze week bekend werd dat Amazon er vooralsnog niet in geslaagd was om afspraken te maken met telecomaanbieders in Duitsland voor de kosten van het “whispernet”. Dat whispernet is het mobiel 3G netwerk waar elke Kindle over beschikt en dat (zonder abonnement) voor Kindle bezitters beschikbaar is als ze boeken, kranten, blogs bij Amazon kopen.
En vandaag komt dan het bericht dat een van die telecomaanbieders (Vodafone) dit najaar zelf met een eBookreader komt. Nou is dat op zichzelf nog niet zo spannend, maar er is blijkbaar sprake van een A4-model, dus zo groot als de Kindle DX. En die zijn een stuk zeldzamer.

Over wie de leverancier van het systeem gaat worden en ook andere specificaties is nog niets bekend. Er wordt verwezen naar het bedrijf txtr die een txtr Reader hebben, maar de enige specificaties die ik daar van kan vinden gaan ook uit van een 6-inch scherm, dus vergelijkbaar met de Kindle 2 en de BeBook.

Ik verwacht overigens wél dat Vodafone, in tegenstelling tot Amazon, een abonnementsmodel gaat gebruiken. Ik zou het heel verstandig van ze vinden als ze dat niet doen, maar dan moeten ze een goede deal hebben met een aanbieder van de content. Afwachten dus.

(getipt door teleread.org)

jul 042009
 
Kindle DX (foto door: PiAir (Old Skool))

Mijn eigen Kindle DX is even op en neer naar de VS (het hoe en waarom daar van is een ander verhaal), dus moet ik het even doen met verhalen van anderen. Op iReader Review kwam ik een interessant samenvattend artikel tegen over het gebruik van de Kindle in het onderwijs.
Er wordt verwezen naar een presentatie (PDF!) over het Seton Hall University Pilot programma, over het gebruik van (o.a.) de Kindle.

De belangrijkste voordelen die studenten zagen waren de draagbaarheid en het eenvoudig mee kunnen nemen van meerdere boeken, de beschikbaarheid van de boeken en de (draadloze) verbinding, de leesbaarheid in zonlicht en de mogelijkheid om woorden op te kunnen zoeken (de Kindle heeft een woordenboek aan boord en als je met de cursor op een woord gaat staan, wordt in de onderste regel van het scherm automatisch de definitie getoond).

Daarnaast werden er ook wel nadelen gesignaleerd. Zo duurt volgens de studenten het bladeren nog steeds te lang, is navigeren te langzaam en was bij de Kindle 1 het per ongeluk bladeren een probleem (vanwege de vorm en plek van de bladerknop). Bij een Kindle kun je niet goed zien hoeveel pagina’s je nog moet (al staat er een teller onder in beeld), er zijn meerdere bestandsformaten en ook studenten vinden een echt boek toch prettiger om vast te houden.

Een tweede artikel waar naar verwezen wordt, is van Colleen O’Conner en daarin levert zij kritiek op de wijze waarin in Californië het introduceren van elektronische lesboeken ‘verkoopt’. Zij is van mening dat je het niet als kostenbesparing moet brengen, maar als een noodzakelijke opwaardering van de voorzieningen. Lees verder….