Vodafone komt zelf met Kindle DX concurrent in Duitsland

txtrreader - Klik voor grotere versie
“Von Herbst an will er Lesegeräte für elektronische Zeitungen und Bücher anbieten – vorerst nur in Deutschland. Gemeinsam mit einem Hardware-Partner lässt Deutschland-Chef Friedrich Joussen ein eigenes Gerät entwickeln. Das bestätigten Konzernkreise, die mit dem Projekt vertraut sind. Prototypen würden schon bei Vodafone getestet. Das DIN-A4-große Schwarz-Weiß-Display kann nicht nur Buchinhalte zeigen, sondern insbesondere auch Seiten von Zeitungen und Zeitschriften. Verschickt werden die digitalisierten Inhalte über das Vodafone-Netz”

(bron)

Interessant nieuws uit Duitsland. Eerder deze week bekend werd dat Amazon er vooralsnog niet in geslaagd was om afspraken te maken met telecomaanbieders in Duitsland voor de kosten van het “whispernet”. Dat whispernet is het mobiel 3G netwerk waar elke Kindle over beschikt en dat (zonder abonnement) voor Kindle bezitters beschikbaar is als ze boeken, kranten, blogs bij Amazon kopen.
En vandaag komt dan het bericht dat een van die telecomaanbieders (Vodafone) dit najaar zelf met een eBookreader komt. Nou is dat op zichzelf nog niet zo spannend, maar er is blijkbaar sprake van een A4-model, dus zo groot als de Kindle DX. En die zijn een stuk zeldzamer.

Over wie de leverancier van het systeem gaat worden en ook andere specificaties is nog niets bekend. Er wordt verwezen naar het bedrijf txtr die een txtr Reader hebben, maar de enige specificaties die ik daar van kan vinden gaan ook uit van een 6-inch scherm, dus vergelijkbaar met de Kindle 2 en de BeBook.

Ik verwacht overigens wél dat Vodafone, in tegenstelling tot Amazon, een abonnementsmodel gaat gebruiken. Ik zou het heel verstandig van ze vinden als ze dat niet doen, maar dan moeten ze een goede deal hebben met een aanbieder van de content. Afwachten dus.

(getipt door teleread.org)

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Fred Zelders
12 jaren geleden

De Battle is nu echt begonnen, want Bebook heeft ook al aangekondigd om met een op 3G gebaseerde distributie service te gaan komen en dan in diverse Europese landen.