Het is weer bijna zomer….

3D TV... (foto door: skooal)

Hoewel ik niet zo heel vaak live TV kijk ontkom ik ook niet aan de seizoensindelingen in TV-land. En natuurlijk ook niet aan de beslissingen van de netwerken als het gaat om het al dan niet verlengen. Daarom even een overzichtje van de series die ik in het najaar wél en niet meer terug ga zien. Ongelofelijk trouwens hoeveel informatie je over die series, afleveringen, cast en personages kunt vinden op Wikipedia.
Bij de personages staat dan netjes dat het om een “fictional character” gaat. Zodat we vooral niet in de war raken natuurlijk.
Mijn selectie series dan:

* NCIS
Voor NCIS breekt dit najaar alweer seizoen 7 aan. Dan kunnen we zien of Ziva David weer terug komt (ik neem aan van wel) of dat ze het aandurven het team ingrijpender te wijzigen.
Ik ben ook benieuwd wat de eerste spinn-off van NCIS, getiteld NCIS: Los Angeles gaat doen die volgend seizoen start.

* Criminal Minds
Ook Criminal Minds komt terug voor een nieuw seizoen, het vijfde voor de profilers van de FBI Behavioral Analysis Unit (BAU) in Quantico, Virginia. Tweede seizoen dan met Joe Mantegna als David Rossi. Ik vind dat hij Jason Gideon (gespeeld door Mandy Patinkin) prima heeft vervangen.

* House M.D.
Ook Gregory House komt terug dit najaar voor een nieuw seizoen, in zijn geval het zesde seizoen. Zal hij van de Vicodin afkomen? En zullen ze eindelijk de opening aanpassen zodat ook Chris Taub en 13 een zichtbaar plekje krijgen?

* The Mentalist
Voor The Mentalist en Patrick Jane wordt het pas het tweede seizoen.
Ik ben benieuwd hoe de serie rond deze consultant voor het “California Bureau of Investigation” zich verder gaat ontwikkelen. Tot nu toe waren de afleveringen best lief en grappig. Maar alles was ook erg vrijblijvend.
We zullen zien.

* Lie to Me
Zeker zo goed, maar een slag duisterder is Lie to Me dat ook een tweede seizoen gegund wordt. Dr. Cal Lightman (gespeeld door Paul Ekman) is een soort kruising van Patrick Jane (uit de Mentalist) en Gregory House. Zijn ‘krachten’ zijn gebaseerd op het heel goed kunnen lezen van microexpressions (nauwelijks zichtbare uitdrukkingen op het gezicht) en lichaamstaal. Leuk daarbij is namelijk dat ze de verhalen (in de verhaallijn verwerkt) aanvullen met voorbeelden van echte personen die bepaalde uitdrukkingen laten zien (Bill Clinton die duidelijk zit te liegen en zo). Vraag ook hier zal zijn of dat voldoende body kan bieden voor een tweede seizoen, maar ik ga dat zeker ontdekken.

* Burn Notice
In Burn Notice draait het om een geheim agent die niet ontslagen is maar als het ware gebrandmerkt is. Wat volgt is een soort A-team achtige opbouw met de nu voormalig geheim agent Michael Westen in de hoofdrol. Terwijl hij op zoek is naar wie hem (uiteraard ten onrechte) aan die ‘burn notice’ heeft geholpen, helpt hij onschuldigen, oude vrouwtjes en familieleden die in de problemen gekomen zijn. En zoals bij het A-team gebruikelijk was, zit het wel eens tegen, maar aan het einde van elke aflevering is dat deel van het verhaal netjes afgerond.
Halverwege seizoen 2 ben ik voorlopig afgehaakt. Was teveel van hetzelfde.

* Terminator: The Sarah Connor Chronicles
Geen derde seizoen bleek er te zijn weggelegd voor Terminator: The Sarah Connor Chronicles. En dat is heel jammer want aan het einde van het tweede seizoen was er heel slim een manier gevonden om Derek weer terug te krijgen.
De serie was zo donker als BSG en had zeker nog genoeg verhaallijn over. Ik vrees dat de petitie niet gaat helpen, maar heb hem toch maar ondertekent.

* Caprica
Nieuw komend seizoen (Er is al een lange pilot-aflevering beschikbaar) is Caprica, de serie die zich 58 jaar voordat de Cylons aanvallen afspeelt. De pilot doet uitzien naar het vervolg van het verhaal en het ziet er naar uit dat het zeker niet minder donker wordt dan BSG.

En dit zijn uiteraard nog lang niet alle series die er nu en volgend seizoen te zijn zijn. Zo ben ik inmiddels geen Heroes-kijker meer. Ik heb seizoen 1 en 2 verslonden, maar vond seizoen 3 tegen vallen. De serie viel in herhaling. Er komt wel nog een vierde seizoen.
Ook Lost is nog helemaal aan mij voorbij gegaan, terwijl ze toch volgend seizoen al aan hun zesde (en blijkbaar laatste) seizoen gaan beginnen.
En ook het door miljoenen kijkers gevolgde Prison Break staat nog niet op mijn ‘watched’ lijstje.

Zonde toch eigenlijk dat we officieel nog steeds vast zitten aan uitzendschema’s die door omroepen bepaald worden. Moet je je eens voorstellen wat het bereik van een serie zou worden als al die afleveringen gewoon on demand te downloaden en te bekijken waren.

Als wij ze ook ‘gewoon’ via Hulu.com konden bekijken of konden kopen/downloaden via de iTunes Movie store. UPC leek een heel mooi die kant op te gaan met hun on demand ook hele seizoenen van TV-series beschikbaar heeft, maar het aanbod daar wordt niet (snel genoeg) uitgebreid en is dus niet op weg een alternatief te worden voor de online opties. Voorlopig blijft het wat dat betreft dus nog even aanmodderen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
8 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Bedden-man
11 jaren geleden

En wat about Lost? Of is dat niet meer.

Pierre
11 jaren geleden

Lost stond in het rijtje "tot nu toe volledig aan me voorbij gegaan" hierboven in het bericht.

Wim ten Bosch
Wim ten Bosch
11 jaren geleden

Pierre,

Ik ben voor een hoop series al lang afgestapt van de Nederlandse zenders. Vaak lopen ze veel te ver achter en worden ze op onregelmatige tijdstippen uitgezonden. Geen recorder die daar tegen op kan.
Dus toch maar ophalen bij de bron.
Overigens Dr Who zou niet misstaan op je watchlist. Dit jaar maar een paar aflevering maar je kunt je nog wagen aan de oude series in de zomer. Zeer de moeite waard.

Wim

Robin
Robin
11 jaren geleden

Ik mis toch de meesterlijke serie Dexter in je lijstje. In september begint het 4e seizoen op Showtime.

Ook Weeds is deze week weer begonnen ook erg vermakelijk.

En How I Met Your Mother comedy serie is zeer leuk. Wellicht dat er overigens weer een nieuw seizoen van ‘The It Crowd’ bij ITV te verwachten is.

Kijk zelf ook graag naar Criminal Minds, House en nog wel naar Lost.

Heroes ben ik ook eerder afgehaakt.

PatriciaK
PatriciaK
11 jaren geleden

Voor wat betreft Lost: dit voorjaar is in de VS seizoen 5 uitgezonden. Dat zal in het najaar dus wel in Nederland te zien zijn. Ik wacht altijd gewoon op de DVD box (lekker ouderwets) want ik heb het geduld niet om week na week op nieuwe afleveringen te wachten en ik ben te lui voor downloads. De makers van Lost verwachten ook nog een seizoen 6 te maken maar daarna moet het over en uit zijn. Het einde van Lost is al meerdere keren verschoven dus ook voor deze info durf ik mijn hand niet in het vuur te steken.

Pierre
11 jaren geleden

@Robin: Dexter kende ik niet, ook Weeds had ik nog nooit van gehoord. Ga ik eens bekijken.

How I Met Your Mother is wel aardig, maar vooral erg flauw. Meer voor het ‘ik zapte er toevallig in’ moment.

Ook The IT Crowd kende ik niet, is dat zoiets als The Office?

@Wim: Ah ja, Dr Who. Heb ik een paar afleveringen van gezien. Was toen het einde van een hele serie en wat moeilijk te volgen. Lijkt me iets wat je dus echt per seizoen moet bekijken.

Ik geloof dat ik de zomer wel door ga komen zo. :-)

Raymond
11 jaren geleden

NCIS (plus spinoff) en House staan ook op mijn lijst, net als Heroes, Lost, How I Met Your Mother, Burn Notice, Dexter en Weeds. De komende weken beginnen behalve Burn Notice en Weeds ook nieuwe seizoenen van The Closer, Eureka, Entourage en Psych.
Vanaf september kan ik weer verder met Bones, Dollhouse, Supernatural, Chuck en Caprica.

The IT Crowd is een absolute aanrader hoewel ik geen idee heb of het voor een 4e serie terugkomt. Doctor Who is dit jaar met de 10e Doctor maar beperkt op de buis met nog enkele tv specials maar dat moet je idd per seizoen bekijken als je de recente serie aanhoudt. Ik heb alle voorgaande 26 seizoenen ook gezien dus als je die wilt zien kun je nog wel meer dan alleen die zomer door :)

karinwinters
11 jaren geleden

Leuk om ook eens zo’n blogpost (en de aanvullingen) daarop te zien zijn ook bijna allemaal mijn series…Missing without a trace en natuulijk nog steeds alle Engelse Detectives.
Trouwens prachtig plaatje!!