Daar is ie dan: iPhone 3GS

iPhone 3GS - Klik voor grotere versie

Nou, we zijn weer heel even van de geruchten over een nieuwe iPhone af. Gisteren werd namelijk door Apple de nieuwe iPhone aangekondigd. Hij heet de iPhone 3GS.
De volledige keynote staat als stream online, bij Gizmodo vind je een versie met alleen de video over de 3GS.
Er staat ook al een guided tour (15 minuten) van de nieuwe 3GS online.

Samenvattend: Hij is sneller (eerst zien dan geloven), betere accuduur (eerst zien dan geloven), beschikt uiteraard over het nieuwe iPhone 3.0 OS, heeft een compas, voice commands, een 3.0 Megapixel camera, neemt nu ook zonder jailbreak video op, heeft exact dezelfde vorm als de bestaande 3G. O ja, je kunt nu cut-and-paste (knippen en plakken) gebruiken.

Tja, ben ik onder de indruk van de nieuwe iPhone is dan de vraag?
Nee: Het is geen revolutionair nieuw apparaat, meer een evolutie. Het 3.0 OS komt ook voor de bestaande iPhone 3G beschikbaar.
Ja: Noem me nou eens een serieus alternatief voor dit apparaat. De verbeteringen zijn dan wellicht niet zichtbaar revolutionair, maar reken maar dat de hoeveelheid online/streaming video nu nog groter zal worden.

Hoewel T-Mobile nog geen prijzen en beschikbaarheid heeft aangekondigd, blijkt die info gisterenavond heel kort online gestaan te hebben.
De oude iPhone 3G blijft (voorlopig?) beschikbaar als gratis toestel bij een abonnement van 29,95 per maand, de nieuwe 3GS met 16GB kost dan 79,95 euro bij datzelfde abonnement. Scherpe prijzen dus weer.

Daar komt bij dat de jailbreak voor iPhone OS 3.0 al klaar is en daarmee de mogelijkheid beschikbaar blijft om ook niet door Apple goedgekeurde applicaties te installeren.

Zack Morris hoeft voorlopig nog geen iPhone of Palm Pre, maar ik vrees dat ik er toch definitief voor ga vallen.

0 0 stemmen
Bericht waardering
7 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Jemoederr
Jemoederr
11 jaren geleden

Alternatief.

Nokia 2610

Zoran
Zoran
11 jaren geleden

deze features (voice command weet ik niet zeker) zitten toch ook in de G1? lijkt me een serieus alternatief.

Pierre
11 jaren geleden

@Jemoederr: dank voor je tip, qua batterijduur en mogelijkheid om te bellen denk ik inderdaad dat het klopt (ik heb in je reactie even een link toegevoegd naar de productpagina)

@Zoran: Ik vind de G1 zeker een alternatief voor een Windows Mobile toestel (zie ook dit bericht).
Of ik hem al een alternatief vind voor de iPhone weet ik niet. Daarvoor moeten toestel en OS, denk ik, nog even voor doorgroeien.

Daarbij is wel zo dat een simlock vrije G1 een stuk goedkoper is dan wat een simlock vrije iPhone straks (waarschijnlijk) in België moet gaan kosten.

Bram
Bram
11 jaren geleden

Vergeet ook niet Nike+ als je van hardlopen houdt! Zit er tegenwoordig ook al standaard in ;-)

Pierre
11 jaren geleden

Die zit ook in mijn iPod Touch 2G maar dat is een feature die toch echt door een heel kleine groep gebruikt zal worden. Zeker in de VS. ;-)

mercedes
mercedes
11 jaren geleden

hoeveel zal iphone 3GS in belgie kosten?

Pierre
11 jaren geleden

Zover ik weet zijn er voor België nog geen ‘losse’ prijzen beschikbaar. Voor Nederland zijn ook de prijzen in combinatie met abonnement nog niet bekend, kortom, we moeten nog even wachten op info. Geen idee waarom dat zo lang duurt.