Daar is ie dan: iPhone 3GS

 Gepubliceerd door om 07:07  iOS
jun 092009
 
iPhone 3GS - Klik voor grotere versie

Nou, we zijn weer heel even van de geruchten over een nieuwe iPhone af. Gisteren werd namelijk door Apple de nieuwe iPhone aangekondigd. Hij heet de iPhone 3GS.
De volledige keynote staat als stream online, bij Gizmodo vind je een versie met alleen de video over de 3GS.
Er staat ook al een guided tour (15 minuten) van de nieuwe 3GS online.

Samenvattend: Hij is sneller (eerst zien dan geloven), betere accuduur (eerst zien dan geloven), beschikt uiteraard over het nieuwe iPhone 3.0 OS, heeft een compas, voice commands, een 3.0 Megapixel camera, neemt nu ook zonder jailbreak video op, heeft exact dezelfde vorm als de bestaande 3G. O ja, je kunt nu cut-and-paste (knippen en plakken) gebruiken.

Tja, ben ik onder de indruk van de nieuwe iPhone is dan de vraag?
Nee: Het is geen revolutionair nieuw apparaat, meer een evolutie. Het 3.0 OS komt ook voor de bestaande iPhone 3G beschikbaar.
Ja: Noem me nou eens een serieus alternatief voor dit apparaat. De verbeteringen zijn dan wellicht niet zichtbaar revolutionair, maar reken maar dat de hoeveelheid online/streaming video nu nog groter zal worden.

Hoewel T-Mobile nog geen prijzen en beschikbaarheid heeft aangekondigd, blijkt die info gisterenavond heel kort online gestaan te hebben.
De oude iPhone 3G blijft (voorlopig?) beschikbaar als gratis toestel bij een abonnement van 29,95 per maand, de nieuwe 3GS met 16GB kost dan 79,95 euro bij datzelfde abonnement. Scherpe prijzen dus weer.

Daar komt bij dat de jailbreak voor iPhone OS 3.0 al klaar is en daarmee de mogelijkheid beschikbaar blijft om ook niet door Apple goedgekeurde applicaties te installeren.

Zack Morris hoeft voorlopig nog geen iPhone of Palm Pre, maar ik vrees dat ik er toch definitief voor ga vallen.