Filter advertenties uit RSS-feeds in Google Reader


Bekijk de video op YouTube

Het werd de laatste tijd steeds vervelender: meer en meer RSS-feeds bevatten reclame. Soms in de vorm van relevante en (wat mij betreft) niet storende tekstadvertenties. Maar steeds vaker met grote, geanimeerde, afbeeldingen:
RSS Advertenties - Klik voor grotere versie Dit is de reclame voor één bericht op Techcrunch zoals dat via de RSS-feed wordt aangeboden. Het vult op mijn laptop (vaste resolutie is 1024×768 ) het hele beschikbare leesvenster. En dat komt voor bij elk bericht waarvan ik er heel wat doorblader op een dag. En het is niet alleen beperkt tot Techcrunch.

Daarom heb ik Adblock Plus opnieuw geïnstalleerd in Firefox. In het filmpje hierboven laat ik zien wat het positieve effect is op Google Reader.

Ik geef in de video aan dat het een discutabele plugin is. Er waren/zijn felle tegenstanders van de plugin die het gebruik ervan zien als diefstal. Zie ook deze post die ik daarover schreef in 2007. De site Why FireFox is Blocked waar ik toen naar verwees bestaat niet meer, de toelichting van Arnoud Engelfriet erover wel nog.

Ik zal gebruikers van de plugin hier op dit weblog zeker niet boos aankijken. Sterker nog: als je last hebt van de tekst-advertenties, laat het me dan zeker weten (graag ook waarom). Toegegeven, ze leveren maandelijks inkomsten op en maken daarmee het hosten van de site etc. betaalbaarder, maar het mag wat mij betreft nooit de bedoeling zijn dat het storend is.

Overigens, ik vind het op de meeste site reuze meevallen. Daarom had ik de plugin ook niet meer geïnstalleerd staan tot nu dus.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Linke-lou
11 jaren geleden

Het nadeel van adblocken is dat eerlijke mensen hun centjes mislopen. Uit principe klik ik ook vaak op ads van google om de maker van de website enigzins te bedanken als er bijvoorbeeld een goed artikel is geplaatst.

Pierre
11 jaren geleden

Ik doe dat zelf nooit als bedankje. Al was het maar omdat ik weet dat Google goed in de gaten houdt of er zomaar op advertenties geklikt wordt.

Ik heb niet uitgezocht of het eenvoudig mogelijk is, maar als iemand een filter weet die Google tekstadvertenties wel door laat, dan voeg ik die meteen toe. Ik stoor me daar namelijk in de regel niet of nauwelijks aan, ook niet in een RSS-feed.