jun 072009
 


Bekijk de video op YouTube

Het werd de laatste tijd steeds vervelender: meer en meer RSS-feeds bevatten reclame. Soms in de vorm van relevante en (wat mij betreft) niet storende tekstadvertenties. Maar steeds vaker met grote, geanimeerde, afbeeldingen:
RSS Advertenties - Klik voor grotere versie Dit is de reclame voor één bericht op Techcrunch zoals dat via de RSS-feed wordt aangeboden. Het vult op mijn laptop (vaste resolutie is 1024×768 ) het hele beschikbare leesvenster. En dat komt voor bij elk bericht waarvan ik er heel wat doorblader op een dag. En het is niet alleen beperkt tot Techcrunch.

Daarom heb ik Adblock Plus opnieuw geïnstalleerd in Firefox. In het filmpje hierboven laat ik zien wat het positieve effect is op Google Reader.

Ik geef in de video aan dat het een discutabele plugin is. Er waren/zijn felle tegenstanders van de plugin die het gebruik ervan zien als diefstal. Zie ook deze post die ik daarover schreef in 2007. De site Why FireFox is Blocked waar ik toen naar verwees bestaat niet meer, de toelichting van Arnoud Engelfriet erover wel nog.

Ik zal gebruikers van de plugin hier op dit weblog zeker niet boos aankijken. Sterker nog: als je last hebt van de tekst-advertenties, laat het me dan zeker weten (graag ook waarom). Toegegeven, ze leveren maandelijks inkomsten op en maken daarmee het hosten van de site etc. betaalbaarder, maar het mag wat mij betreft nooit de bedoeling zijn dat het storend is.

Overigens, ik vind het op de meeste site reuze meevallen. Daarom had ik de plugin ook niet meer geïnstalleerd staan tot nu dus.

Wachten is niet erg… #2

 Gepubliceerd door om 09:19  Internet
jun 072009
 

YouTube Upload - Klik voor grotere versie Vorig jaar mopperde ik nog over het feit dat YouTube zo weinig informatie gaf over hoe lang het uploaden nog ging duren.

Inmiddels is daar verandering in gekomen. Er wordt nu niet alleen aangegeven hoeveel MB van het totaal al geüpload is, er wordt ook steeds een schatting gegeven van de nog resterende tijd.
Je wacht er niet korter door, maar je weet wel of het de moeite waard is om even een kopje koffie te gaan drinken.

 Reacties uitgeschakeld voor Wachten is niet erg… #2  Tags: