jun 032009
 
Alpe dHuZes - Klik voor grotere versie

Met nog zo’n 29 uur te gaan zijn is er nog tijd om je reactie te plaatsen bij dit bericht en zo (zonder dat het jou geld kost) mee te sponsoren.
AANTAL REACTIES TOT NU TOE: 104

Het moeten er minimaal 100 worden, dan gaan er 100 euro van mijzelf en 100 euro van Karel Wijne richting het Team SMA Cardiosport / Máxima Medisch Centrum dat morgen meedoet aan Alpe d’HuZes.

Help mij naar de 100 reacties, steek die kanjers op hun fiets op die manier een hart onder de riem én sponsor zo KWF Kankerbestrijding.

[om verwarring te voorkomen heb ik hier bij deze update de reacties dus uitgezet, voeg die toe bij dit bericht]

[update] Nog voor middernacht op 3 juni, dus ruim een dag voor het gestelde einde werd het doel van 100 reacties bereikt. Het machtigingsformulier is ingevuld. Dank voor al jullie reacties!

 Reacties uitgeschakeld voor Opgeven is geen optie! De eindstreep is in zicht  Tags:

Jing Update

 Gepubliceerd door om 07:03  Screencast
jun 032009
 

Eigenlijk is het wel grappig: ik wilde het ‘Jing zonnetje’ capturen, maar dat lukte niet met Paint Shop Pro, de tool die ik eigenlijk altijd anders gebruik voor het maken en bewerken van schermafdrukken. Die kon de overlay niet te pakken krijgen en legde alleen de achtergrond (het bureaublad) vast.

Jing zelf had er geen probleem mee om zichzelf vast te leggen en in no time stond de afbeelding op screencast.com en de embedcode op het windows klembord klaar om in deze post geplakt te worden.
Dat is nog steeds de kracht van Jing: het is bedoelt om actief te zijn in je systeemtray en dan, met een zelf in te stellen toetscombinatie of zelfs muisklik op te starten, klaar voor een schermafdruk of schermfilmpje.

Er is een nieuwe versie beschikbaar en als je Jing gebruikt dan zul je automatisch een bericht krijgen met de vraag of je wilt updaten. Er is nog steeds een gratis versie van Jing, dus er is geen reden om hem niet bij te werken ook al zijn de meeste nieuwe features niet zo relevant voor helemaal ‘gratis’ gebruikers.

Techsmith heeft een zestal filmpjes gemaakt naar aanleiding van de nieuwe versie, die kun je hier vinden.

Belangrijkste vernieuwing ook voor de gratis gebruikers is dat het aangeven van een capture-gebied eenvoudiger is geworden. Het geselecteerde gebied houdt nu automatisch de juiste beeldverhoudingen aan (als je de SHIFT toets indrukt zijn het breedbeeldverhoudingen).
Voor de Pro-gebruikers is de mogelijkheid om video van je webcam op te nemen handig.

Ook de integratie met de andere producten van Techsmith is directer geworden. Je kunt een afbeelding nu meteen verder bewerken in Snagit (als je dat programma hebt) en een video in Camtasia Studio.
En het maakt duidelijk welke kant het bedrijf op wil met Jing: als een laagdrempelige ‘voorkant’ voor beide omgevingen. Camtasia Studio wil je echt niet altijd in je systeemtray actief hebben, van Jing is dat veel waarschijnlijker.
Voor de twijfelaars is $14,95 per jaar een veel lagere drempel dan de aanschafkosten van een volledige licentie op een van beide pakketten, terwijl de kans groot is dat je na verloop van tijd toch wilt upgraden (als je er voldoende gebruik van maakt).
Slim dus, en zolang ze de verwijzingen naar de Pro-versie niet té storend maken, vind ik het prima.

[disclaimer] Ik krijg niet betaald voor deze post, heb ook geen verbintenis met Techsmith, ben gewoon tevreden gebruiker van zowel Jing als Camtasia Studio.

jun 032009
 


Bekijk video op YouTube
Zelfs als je geen hardcore gamer bent dan is de kans groot dat je de afgelopen dagen berichten over de E3 conferentie in Los Angeles voorbij hebt zien komen. Bijvoorbeeld in relatie met de te vroeg gelekte video over de PSP GO van Sony.

Ik ga hier zeker geen uitgebreide verslaglegging doen van de E3, maar twee ontwikkelingen zijn dusdanig interessant dat ze hier toch wel een plekje verdienen.
Zowel Microsoft als Sony komen namelijk met een antwoord op de Nintendo Wii. En nee, ik ga geen discussie starten over de vraag welk van de drie consoles: Xbox 360, PlayStation 3 of de Wii nu krachtiger is, betere graphics heeft of coolere spellen. Het gaat me om de besturing, de controllers. Want daar had Nintendo tot nu toe nu eenmaal een feature waar de andere twee alleen maar jaloers op konden zijn. Tot nu dan.

Microsoft en Sony hebben voor een verschillende strategie van uitwerken gekozen. Om de voorpagina niet helemaal vol te gooien met filmpjes heb ik de rest op het tweede deel van de pagina gezet, klik dus even door. Lees verder….

 Reacties uitgeschakeld voor Microsoft en Sony: We gaan weer allemaal staan!  Tags: