Jing Update

Eigenlijk is het wel grappig: ik wilde het ‘Jing zonnetje’ capturen, maar dat lukte niet met Paint Shop Pro, de tool die ik eigenlijk altijd anders gebruik voor het maken en bewerken van schermafdrukken. Die kon de overlay niet te pakken krijgen en legde alleen de achtergrond (het bureaublad) vast.

Jing zelf had er geen probleem mee om zichzelf vast te leggen en in no time stond de afbeelding op screencast.com en de embedcode op het windows klembord klaar om in deze post geplakt te worden.
Dat is nog steeds de kracht van Jing: het is bedoelt om actief te zijn in je systeemtray en dan, met een zelf in te stellen toetscombinatie of zelfs muisklik op te starten, klaar voor een schermafdruk of schermfilmpje.

Er is een nieuwe versie beschikbaar en als je Jing gebruikt dan zul je automatisch een bericht krijgen met de vraag of je wilt updaten. Er is nog steeds een gratis versie van Jing, dus er is geen reden om hem niet bij te werken ook al zijn de meeste nieuwe features niet zo relevant voor helemaal ‘gratis’ gebruikers.

Techsmith heeft een zestal filmpjes gemaakt naar aanleiding van de nieuwe versie, die kun je hier vinden.

Belangrijkste vernieuwing ook voor de gratis gebruikers is dat het aangeven van een capture-gebied eenvoudiger is geworden. Het geselecteerde gebied houdt nu automatisch de juiste beeldverhoudingen aan (als je de SHIFT toets indrukt zijn het breedbeeldverhoudingen).
Voor de Pro-gebruikers is de mogelijkheid om video van je webcam op te nemen handig.

Ook de integratie met de andere producten van Techsmith is directer geworden. Je kunt een afbeelding nu meteen verder bewerken in Snagit (als je dat programma hebt) en een video in Camtasia Studio.
En het maakt duidelijk welke kant het bedrijf op wil met Jing: als een laagdrempelige ‘voorkant’ voor beide omgevingen. Camtasia Studio wil je echt niet altijd in je systeemtray actief hebben, van Jing is dat veel waarschijnlijker.
Voor de twijfelaars is $14,95 per jaar een veel lagere drempel dan de aanschafkosten van een volledige licentie op een van beide pakketten, terwijl de kans groot is dat je na verloop van tijd toch wilt upgraden (als je er voldoende gebruik van maakt).
Slim dus, en zolang ze de verwijzingen naar de Pro-versie niet té storend maken, vind ik het prima.

[disclaimer] Ik krijg niet betaald voor deze post, heb ook geen verbintenis met Techsmith, ben gewoon tevreden gebruiker van zowel Jing als Camtasia Studio.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Karin Winters
11 jaren geleden

ook ik ben een zeer tevreden gebruiker van de gratis versie, het zonnetje staan bij mij altijd te schijnen.

Kobus van der Slossen
Kobus van der Slossen
11 jaren geleden

Ooit had ik daar een blogpost over gemaakt. http://kobusvanderslossen.blogspot.co

Ik vind het een superservice…