Oracle koopt Sun voor ruim 5 miljard euro

“The big news in today’s business world is Sun’s setting on the proposed IBM deal in favor of taking the Oracle offer instead. Both Oracle and Sun Microsystems announced today that they’ve reached an agreement wherein Oracle will acquire Sun common stock in a $7.4 billion deal. This will move about $5.6 billion of Sun’s net worth into Oracle’s portfolio.”

(bron)

Je kunt het ‘overal’ lezen, maar ik wilde het nieuwst van de overname van SUN gewoon even in een blogpost vastleggen. Ik ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor zaken als Java of MySQL. Oracle is nu in ieder geval de grootste open source software leverancier ter wereld. De verschillende analysten die Computerworld.com bevraagd had waren in ieder geval positief over de kansen van MySQL.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Edwin
14 jaren geleden

Ik lees het hier toch voor het eerst, dus dank. Vind dit een bijzondere move want ik denk bij Oracle niet aan open source bepaald…
Benieuwd hoe dit gaat uitpakken…