apr 202009
 
“The big news in today’s business world is Sun’s setting on the proposed IBM deal in favor of taking the Oracle offer instead. Both Oracle and Sun Microsystems announced today that they’ve reached an agreement wherein Oracle will acquire Sun common stock in a $7.4 billion deal. This will move about $5.6 billion of Sun’s net worth into Oracle’s portfolio.”

(bron)

Je kunt het ‘overal’ lezen, maar ik wilde het nieuwst van de overname van SUN gewoon even in een blogpost vastleggen. Ik ben benieuwd wat dit gaat betekenen voor zaken als Java of MySQL. Oracle is nu in ieder geval de grootste open source software leverancier ter wereld. De verschillende analysten die Computerworld.com bevraagd had waren in ieder geval positief over de kansen van MySQL.

Mijn programma deze week

 Gepubliceerd door om 20:43  Agenda
apr 202009
 
Programma - Klik voor grotere versie

Het is congressenweek deze week, tenminste de komende paar dagen.
Morgen ben ik in Amsterdam bij het “SURFnet Expertiseseminar: Weblectures, de colleges van de toekomst?“. Ik mag dan op de informatiemarkt bij de stand van Echo360 uitleggen waarom we er op dit moment (op kleine schaal) gebruik van maken.

Op woensdag hoef ik niet zo ver, dan ben ik in Eindhoven bij het 2e Onderzoekscongres, Onderzoek & Onderwijs: Onderzoek in de onderwijspraktijk van Fontys. Woensdag mag ik gewoon consumeren, luisteren naar wat anderen al doen op onderzoeksgebied.

Donderdag is dan de dag van UGame-Ulearn in Delft. Ik verzorg daar de sessie “Web 2.0 en het onderwijs op Twittersnelheid”. Er komen naar verwachting 600 deelnemers naar het congres en er hebben zich 165 deelnemers voor de sessie aangemeld. Dus zitten we in de grote zaal. De sessie wordt via ustream gestreamed, ik weer daar nog niet de URL van, maar die plaats ik nog hier.

p.s. en ik weet lekker al wie de mistery speaker is, maar verklap dat natuurlijk lekker niet, dan moet je maar naar Delft komen donderdag. ;-)