The power of the Network

“This means, by way of example only, that checking email, surfing the Internet, downloading legally acquired songs, and/or visiting corporate intranets is permitted, but downloading movies using P2P file sharing services, customer initiated redirection of television or other video or audio signals via any technology from a fixed location to a mobile device, web broadcasting, and/or for the operation of servers, telemetry devices and/or Supervisory Control and Data Acquisition devices is prohibited.”

(bron)

In Duitsland wil T-Mobile het gebruik van Skype op de iPhone verbieden
, in de Verenigde Staten heeft AT&T haar algemene voorwaarden aangepast, blijkbaar ter voorbereiding op de de SlingPlayer applicatie die heel binnenkort voor de iPhone verschijnt.

Het lijkt er op dat bij elke interessante applicatie voor de iPhone, er wel een paar mobiele internetproviders in de remmen gaan hangen. Sowieso mag een ‘zware’ toepassing bij beschikbaar komen vaak al geen gebruik van het 3G netwerk maken en werkt het alleen via Wifi.

Video mobiel uploaden/streamen, video mobiel dowloaden/streamen. Het zijn eigenlijk toch niet tegen te houden ontwikkelingen? Natuurlijk, is legt een last op het netwerk van de mobiele aanbieders. Maar je zou er ook tegenin kunnen brengen dat als ze al dit soort zaken in de ‘kleine lettertjes’ verbieden, je het niet meer over het product hebt wat ze vooraf aanbieden.
Want je sluit geen onbeperkt data-abonnement af om dan alleen maar te e-mailen.

Nou ja, laat eerst die SlingPlayer applicatie maar eens in de Apple store komen. Op mijn iPod Touch heb ik toch geen 3G, maar ik heb wel Slingbox Solo en zou die dus straks ook vanaf de iPod Touch moeten kunnen benaderen.
Voor Windows Mobile bestaat die toepassing al, maar is dan niet gratis.

[update 4-4-2009 6:15] Ik kwam vanochtend nog een interessante bijdrage in de New York Times tegen over de invloed van concurrentie op de prijs die betaald voor je netwerkaansluiting. Heeft betrekking op je netwerk thuis, maar het effect op mobiel internet lijkt mij gelijksoortig.
[update 4-4-2009 6:24] Bericht krijgt opeens een heel andere lading want AT&T heeft de wijziging in de algemene voorwaarden teruggedraaid.