NS e-tickets even niet meer te koop

 Gepubliceerd door om 20:43  Internet
mrt 242009
 
“Door het grote succes van de proef met het e-ticket afgelopen week wordt er de komende dagen gewerkt aan de verdere verbetering van de webshop. Daardoor is de webshop tijdelijk gesloten.
Onze excuses voor het ongemak. Wij zien u graag op een ander moment terug.”

(bron)

Het was een test die welgeteld een week geduurd heeft, de verkoop van e-tickets door de Nederlandse Spoorwegen. Zoals je in mijn bericht kon lezen zaten er nog de nodige haken en ogen aan en ontbrak het een beetje aan een echte reden om het te gebruiken.

Ik ben dus benieuwd wat de verbeteringen inhouden en of het echt bij een paar dagen blijft.

mrt 242009
 
Last.fm - Klik voor grotere versie
“If you use Last.fm and live outside of the US, UK, or Germany, you might need to get your wallet out. The online radio service has announced that users outside of those countries (their 3 most popular) will need to start paying €3.00 (about $4.40 USD) per month to continue streaming music on Last.fm.”

(bron)

En weer wordt een gratis online dienst de nek omgedraaid. Na Pandora, die toegang van buiten de VS helemaal afsloot, gaat Last.fm nu geld vragen aan luisteraars buiten de VS, Groot Brittannië en Duitsland.
Ik heb Last.fm vaker aan staan dan de ‘gewone’ radio, via de applicatie in de systeemtray met de headset op als ik aan het werk ben, of via de applicatie op de iPod Touch.
Waarom dan er niet gewoon 3 euro per maand voor betalen? Omdat dat net zo zou voelen als wanneer bijvoorbeeld 3FM of Radio 538 zouden zeggen dat ik 3 euro per maand zou moeten betalen om er naar te kunnen blijven luisteren.

Zwaar balen. :-(

Gebarentaal in begrijpelijke taal

 Gepubliceerd door om 06:51  Onderwijs
mrt 242009
 
P gebarentaal - Klik voor grotere versie
“Toen ik de pabo deed, dacht ik dat ik ooit nog wel eens gebarentaal zou gaan leren. Ik had ooit eens een kaartje gezien waarop het ‘gebarenalfabet’ stond. En ik dacht dat je die vingerspelling moest leren en dan kende je gebarentaal. Ik dacht dat gebarentaal internationaal afgesproken was. Want dat leek me handig. Dat soort dingen dacht ik.”

(bron)

Als Remko Boers dacht dat hij niet alles van gebarentaal wist, dan is hij zeker niet de enige. Daarom heb ik met veel interesse zijn post gelezen over dit onderwerp.
Hij verwijst o.a. ook naar dit bericht op de Kennisnet site voor het speciaal onderwijs. Blijkt er ook voor het Nederlands een hele serie video’s gratis online beschikbaar te zijn.

Een ding weet ik echter wel na het bekijken van een paar van die filmpjes: het is net zo moeilijk als het leren van een gesproken taal. En zonder directe reden om het re leren lijkt het me niet snel iets wat je ‘erbij’ doet.

mrt 242009
 


Bekijk de video op YouTube

Ik kwam het bericht over de GoPro HERO sport camera tegen bij Gizmodo, maar ik ben even bij YouTube gaan zoeken naar voorbeelden en kwam daar deze uitgebreide review/uitleg tegen van deze indrukwekkende camera.

Hij kan tegen water, schokken, er is een hele range van bevestigingsmogelijkheden, maakt foto’s en video’s die het aanzien best waard zijn. En dat voor een startprijs van $199,- (al ben je snel meer kwijt als je extra mounts erbij koopt).
Nou is het enige wat ik nodig heb een sport/activiteit die extreem genoeg is om op deze manier te willen filmen.

 Reacties uitgeschakeld voor Leg al je extreme onderwijssituaties vast op foto of video  Tags: