Leraar24 – lees voor gebruik de bijsluiter! #2

Leraar24 - Klik voor grotere versie

Hoera, het is nu toegestaan om naar leraar24 te linken! Na het debacle van de beperkende gebruiksvoorwaarden/disclaimer afgelopen januari bij de opening van leraar24.nl is e.e.a. nu aangepast. Zie het nieuwe gebruikersreglement en de disclaimer.

Ik was er niet meer geweest en was ook niet gaan kijken als Willem Karssenberg er niet over geschreven had zojuist. Hij is heel enthousiast over de nieuwe voorwaarden. En inderdaad, het is een verbetering, maar het laat zoals wel vaker bij sites, ook nu best nog wel wat vragen open.

Zoals bijvoorbeeld over het embedden van filmpjes in andere sites (of een blogpost). Niet alleen wordt niet als optie aangeboden, ik weet niet of ik het opnemen in een blogpost hier onder “eigen en educatief gebruik in de breedste zin van het woord dit gebruik niet conflicteert met de activiteiten van Leraar24 zelf” kan laten vallen.
Waarschijnlijk wel onder “Leraar24 wil echter hergebruik van het materiaal met klem stimuleren”.

Gezien het tijdstip van schrijven van deze blogpost zal ik er maar een half vol glas van maken. De toon van de voorwaarden is in ieder geval meer in lijn met wat je verwachten van een site als dit. En dat is goed. :-)