mrt 142009
 

Bij het schrijven van het bericht over Pi-dag kwam ik toevallig een video over Life of Pi tegen.
Nieuwsgierig naar de herkomst klikte ik door en kwam terecht bij eNotes.com. In de beschrijving van de site staat: eNotes.com is a comprehensive online educational resource. Used daily by thousands of students, teachers, professors, and researchers, eNotes combines the highest-quality educational content with innovative services in order to provide an online learning environment unlike any other.

Waar ik eerder mopperde over de beperkte mogelijkheden om materiaal van Leraar24 op andere plekken te gebruiken, doet eNotes.com het op de prettige manier: de videofilmpjes staan ook op Veoh.com en YouTube. Het filmpje dat je hier bij het bericht ziet is onderdeel van de Study Guides. Op de site zelf speelt de hele serie achter elkaar af.
Op YouTube staan ook “Woord van de dag” filmpjes, zoals deze over Indolent met daarbij de uitdaging om een videoreactie te maken die dat woord uitbeeld, zoals deze.

Technisch is het ook niet allemaal heel complex. De kracht zit hem in de prettige manier van vertellen en het prima gebruik van de overlay met ondersteunende tekst.

Het is vandaag Pi-dag

 Gepubliceerd door om 07:03  Grappig
mrt 142009
 


Bekijk de video op YouTube

Het is maar even dat je het weet, vandaag is het Pi-dag 2009. En voortaan zal elk jaar ook in Nederland 14 maart Pi-dag zijn.
Pi is het getal dat de de verhouding tussen de diameter en de omtrek van een cirkel uitdrukt.
Anders uitgelegd: als je met een touwtje een cirkel zou maken met een diameter van 1cm en je zou het touwtje dan afrollen en meten, dan zou de lengte van de touwtje Pi (of ongeveer 3,14159) zijn.

Ter geruststelling: uit het filmpje blijkt dat Hans het allemaal niet heel serieus neemt, maar dat het voortgekomen is uit de grappige Pi-gerelateerde zaken die wereldwijd al sinds 1988 bedacht worden rond het woord Pi.
Hans heeft daar een grote chocoladeletter Pi aan toegevoegd die je nog (zolang de voorraad strekt) voor 9,95 euro (excl. 2,95 verzendkosten) bestellen via de webwinkel van Hans.

En aangezien het toch zaterdag is, neem dan ook eens een kijkje op PiDay.org waar je o.a. Pi T-shirts, Pi mokken, Pi Klokken, Pi buttons én Pi raps kunt vinden. Met uiteraard een Rap door Pi Diddy, en dan bedoel ik niet Sean Combs!
Op YouTube kun je uiteraard nóg veel meer liedjes (bijvoorbeeld deze) en pogingen om Pi op zo veel mogelijk getallen achter de komma op te zeggen vinden.

p.s. Helaas blijkt Life of Pi gewoon een serieus boek te zijn.