Het is vandaag Pi-dag


Bekijk de video op YouTube

Het is maar even dat je het weet, vandaag is het Pi-dag 2009. En voortaan zal elk jaar ook in Nederland 14 maart Pi-dag zijn.
Pi is het getal dat de de verhouding tussen de diameter en de omtrek van een cirkel uitdrukt.
Anders uitgelegd: als je met een touwtje een cirkel zou maken met een diameter van 1cm en je zou het touwtje dan afrollen en meten, dan zou de lengte van de touwtje Pi (of ongeveer 3,14159) zijn.

Ter geruststelling: uit het filmpje blijkt dat Hans het allemaal niet heel serieus neemt, maar dat het voortgekomen is uit de grappige Pi-gerelateerde zaken die wereldwijd al sinds 1988 bedacht worden rond het woord Pi.
Hans heeft daar een grote chocoladeletter Pi aan toegevoegd die je nog (zolang de voorraad strekt) voor 9,95 euro (excl. 2,95 verzendkosten) bestellen via de webwinkel van Hans.

En aangezien het toch zaterdag is, neem dan ook eens een kijkje op PiDay.org waar je o.a. Pi T-shirts, Pi mokken, Pi Klokken, Pi buttons én Pi raps kunt vinden. Met uiteraard een Rap door Pi Diddy, en dan bedoel ik niet Sean Combs!
Op YouTube kun je uiteraard nóg veel meer liedjes (bijvoorbeeld deze) en pogingen om Pi op zo veel mogelijk getallen achter de komma op te zeggen vinden.

p.s. Helaas blijkt Life of Pi gewoon een serieus boek te zijn.

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
14 jaren geleden