iPod Touch 2G – permanente jailbreak

iPod Touch 2G (foto door: PiAir (Old Skool))

Nou, dat was dus duidelijk iets waar heel veel mensen op zaten te wachten. Sinds gisterenochtend is er een oplossing beschikbaar waarmee je een permanente jailbreak kunt uitvoeren op een iPod Touch 2G. Dat betekent dat je niet meer, zoals met de ‘oude’ oplossing het risico loopt dat je na een harde reset een deel van het proces opnieuw moet doorlopen. De post bij iPod Touch Fans liep gisteren in no time vol met reacties (nu bijna 470) van mensen die ofwel wilden laten weten dat er heel blij mee waren, maar vaak ook wilden laten weten dat ze nog niet wisten hoe de patch toe te passen. Want het was gisterenochtend nog geen patch die je zonder enige kennis van zaken kon uitvoeren.
Inmiddels zijn er een aantal stappenplannen en instructies beschikbaar zoals deze door iClarified: uitleg voor Windows, uitleg voor Mac

Uiteraard is de situatie nu nog wat ingewikkelder omdat er mensen zijn die nog geen jailbreak hebben uitgevoerd en anderen wel. Als ik deze uitleg goed begrijp is het voor mijn reeds op de oude manier jailbroken iPod Touch 2G redelijk simpel. Zeker vergeleken met de vorige keer.

Ik ga het rustig nog even een paar dagen aankijken. Heb niet zo’n vreselijke haast omdat ik er niet direct functionaliteit door bij krijg. En mijn iPod Touch heeft in de afgelopen maand maar één keer (direct in het begin) de noodzaak gevoeld om op een manier te rebooten dat ik de jailbreak deels opnieuw moest uitvoeren.

En nogmaals: Denk na voordat je dit doet. Doe het niet tenzij je weet wat het risico is. Voor een discussie over de legaliteit van jailbreaken zie o.a. dit bericht bij Arnoud Engelfriet.

Ik kan (en wil) geen ondersteuning bieden bij vragen over misgelopen jailbreaks. Daar weet ik gewoon niets van. Ik ben wél altijd geïnteresseerd in gebruikservaringen, verwijzingen naar handige/bruikbare tools etc.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Antoine van Dinter
12 jaren geleden

Hoi Pierre.

Bedankt voor deze links. Ik mijn iPod Touch inmiddels gejailbroken en het werkt perfect. In één van je opmerkingen (waar weet ik niet meer precies) las ik dat je wanneer iTunes vraagt of hij de iPod als nieuwe iPod moet behandelen, of dat hij de backup moet terugzetten, jij er voor hebt gekozen de iPod Touch als nieuw te behandelen. Je was bang dat anders de jailbreak ongedaan zou worden gedaan. Ik heb daar gekozen voor de backup terugzetten (ik wilde wel eens zien wat er gebeurde) en toch kan ik nog steeds gebruik maken van Cydia en van de Installer app. Misschien handig om nog te weten. Al mijn oude apps deden het, behalve CubeCheater. Nu deze app opnieuwe te hebben geïnstalleerd, deed deze het ook weer.

Robin Praet
Robin Praet
12 jaren geleden

Bedankt voor de gedetailleerde uitleg maar ik heb altijd hetzelfde probleem.
Alles lukt perfect tot de laatste stap.
Wanneer ik mijn iPod touch dan probeer te herstellen komt er altijd fout 1604 op.
Kun je me alstublief helpen,want ik heb alles al geprobeerd maar het lukt me niet.