Skypen met je iPod Touch 2G

 Gepubliceerd door om 20:12  iOS
mrt 122009
 
ipod headset - Klik voor grotere versie

Na mijn test van de mini microfoon voor de iPod/iPhone realiseerde ik me dat ik nog niet zo’n test online gezet had met de ‘officiële’ headset zoals Apple die verkoopt voor 29 euro.
Dat is een ‘gewone’ headset zoals je bijgeleverd krijgt bij je iPod Touch, maar met een heel klein microfoontje ingebouwd in de kabel.
Omdat je hierbij kunt praten én luisteren (in tegenstelling tot de mini microfoon) kun je hem ook gebruikten voor het bellen via internet vanaf de iPod Touch (of zo je wilt de iPhone).
De vraag is natuurlijk of dat een beetje kwaliteit oplevert. Gisteren plaatste Computerworld een bericht waarin ze aangaven dat dat nog niet zo is. En hoewel we op een aantal punten van mening verschillen (en hun artikel andere tools test), moet ik het daar mee eens zijn: het is niet iets waar ik 100% op zou willen hoeven vertrouwen.
Al was het maar vanwege de bij de iPod Touch noodzakelijke wifi-verbinding.

Ook nu heb ik gewoon weer een aantal korte audio clips opgenomen zodat je kunt horen hoe e.e.a. klinkt.
Eerst de headset in combinatie met iTalk. Dat levert de beste kwaliteit op:
audio Better quality MP3   (557 kB) Je kunt de opname ook downloaden als AIFF (2MB, oorsponkelijk bestand) of WAV (2MB)

Conclusie: werkt prima.

Dan de test met bellen. Die blijkt minder eenduidig positief. Lees verder….

iPod Touch 2G – permanente jailbreak

 Gepubliceerd door om 06:37  iOS
mrt 122009
 
iPod Touch 2G (foto door: PiAir (Old Skool))

Nou, dat was dus duidelijk iets waar heel veel mensen op zaten te wachten. Sinds gisterenochtend is er een oplossing beschikbaar waarmee je een permanente jailbreak kunt uitvoeren op een iPod Touch 2G. Dat betekent dat je niet meer, zoals met de ‘oude’ oplossing het risico loopt dat je na een harde reset een deel van het proces opnieuw moet doorlopen. De post bij iPod Touch Fans liep gisteren in no time vol met reacties (nu bijna 470) van mensen die ofwel wilden laten weten dat er heel blij mee waren, maar vaak ook wilden laten weten dat ze nog niet wisten hoe de patch toe te passen. Want het was gisterenochtend nog geen patch die je zonder enige kennis van zaken kon uitvoeren.
Inmiddels zijn er een aantal stappenplannen en instructies beschikbaar zoals deze door iClarified: uitleg voor Windows, uitleg voor Mac

Uiteraard is de situatie nu nog wat ingewikkelder omdat er mensen zijn die nog geen jailbreak hebben uitgevoerd en anderen wel. Als ik deze uitleg goed begrijp is het voor mijn reeds op de oude manier jailbroken iPod Touch 2G redelijk simpel. Zeker vergeleken met de vorige keer.

Ik ga het rustig nog even een paar dagen aankijken. Heb niet zo’n vreselijke haast omdat ik er niet direct functionaliteit door bij krijg. En mijn iPod Touch heeft in de afgelopen maand maar één keer (direct in het begin) de noodzaak gevoeld om op een manier te rebooten dat ik de jailbreak deels opnieuw moest uitvoeren.

En nogmaals: Denk na voordat je dit doet. Doe het niet tenzij je weet wat het risico is. Voor een discussie over de legaliteit van jailbreaken zie o.a. dit bericht bij Arnoud Engelfriet.

Ik kan (en wil) geen ondersteuning bieden bij vragen over misgelopen jailbreaks. Daar weet ik gewoon niets van. Ik ben wél altijd geïnteresseerd in gebruikservaringen, verwijzingen naar handige/bruikbare tools etc.