Zonder mobieltje is het leven van een student ontregeld

ICT DiDo (foto door: PiAir (Old Skool))

Ik heb mij regelmatig kritisch uitgelaten over het verbod op mobieltjes dat op veel scholen geldt. Ja, natuurlijk is SMS-en tijdens de les storend. Nee, gebeld worden tijdens een les lijkt me niet de bedoeling. Ja, de camera en audio-functie van een moderne telefoon kan absoluut misbruikt worden.

Maar, het over de volle breedte verbieden van het alleen al maar aan hebben staan van of bij je hebben van een mobiele telefoon is gewoon niet meer van deze tijd.
Goed, dat is mijn mening, zijn veel mensen het niet mee eens.

Op onderwijsethiek.nl wordt door Wes Holleman in (tot nu toe) een drietal posts ook gekeken naar de regels rond mobieltjes.
In de eerste post “Zonder mobieltje is het leven ontregeld” wordt het probleem ge├»ntroduceerd.
In “Zonder mobieltje (II)” gaat het (nogmaals) over de vraag of je een mobieltje (zoals op de foto hierboven) langer dan tot het einde van de schooldag in beslag zou mogen nemen.
En in “Zonder mobieltje (III)” gaat het over de regels rond het maken van beeld- of geluidsmateriaal met een mobieltje.

Interessant leesmateriaal. Niet alleen als je in het onderwijs werkzaam bent. Maar ook als je kinderen hebt met een mobieltje (hebben die van mij overigens nog niet nodig op de basisschool).

0 0 stemmen
Bericht waardering
1 Reactie
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Wim
Wim
12 jaren geleden

Pierre,
Dit levert boeiend discussies op.
Toen mijn zoon naar de middelbare school ging, 11 km fietsen, hebben we hem een mobiel gegeven om te kunnen bellen als er iets is. Hij gebruikt hem ook om de tijd te zien.
Op een vrijdag kijkt hij dus in de les op zijn telefoon om te zien hoe laat het is. Prompt wordt hij in beslag genomen en zou hij hem pas maandag terugkrijgen. Zonder ook maar ons als ouders in te lichten.
Ik heb de school toe aangesproken en gevraagd of zij ook het risico overnamen dat er iets gebeurde onderweg en dat hij nu niet kon bellen.
Ze schrokken daar erg van en zouden daar nog op terugkomen. Het incident is nu 3 jaar geleden en ik heb nooit meer iets gehoord. Maar volgens mij worden al in beslag genomen mobieltjes nog dezelfde dag terug gegeven.

Wim