mrt 062009
 
“Thousands of hours are wasted every year waiting for computers to boot up. A Windows machine can take a couple of minutes to get going and to shut down again. In extreme cases, the entire process can take as long as 30 minutes, according to people who’ve filed lawsuits claiming that their employers should pay for this boot-up and shut-down time.”

(bron)

Het filmpje hieronder laat zien dat het wachten op het opstarten van de laptop ook met Presto niet helemaal verdwenen is. Het duurde namelijk even voordat het bootmenu verscheen. Maar daarna was het opstarten (en afsluiten) inderdaad razendsnel gebeurt.
Met Firefox, Skype, OpenOffice én toegang tot je harde schijf en internettoegang zul je voor ‘snel effe wat opzoeken’ er zeker genoeg aan hebben.

Je hebt geen aparte hardware nodig om Presto te draaien, je kunt het gewoon ‘erbij’ installeren en met $19,95 is het nog betaalbaar ook. Via de application store kun je daarnaast andere tools/applicaties installeren, dus je zit niet helemaal vast aan de basisset.

Ik vraag me wel af wat ik vind van het feit dat je helemaal niet hoeft in te loggen. Is toch wel een punt bij een laptop die je meeneemt in de trein.

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.