dotSUB.com in begrijpelijke taal – HULP NODIG!!!

CommonCraft

Ik zie dat het vandaag precies een jaar geleden is dat ik voor het eerst een filmpje uit de “In Plain English”-serie van de Common Craft Show vertaalde via dotSUB.
Daar zijn inmiddels een aantal afleveringen meer bij gekomen:
* RSS in begrijpelijke taal
* Wikis in begrijpelijke taal
* Sociale Netwerken in begrijpelijke taal
* Social Bookmarking in begrijpelijke taal
* Google Docs in begrijpelijke taal
* Nieuwe lampen in begrijpelijke taal
* Wet Paint Wikis in begrijpelijke taal
* Weblogs in begrijpelijke taal
* Online foto’s delen in begrijpelijke taal
* Twitter in begrijpelijke taal
* Podcasting in begrijpelijke taal

Die video’s zijn vaak niet alleen voorzien van Nederlandse ondertiteling, maar ook van ondertitels in het Vietnamees, Turks, Oekraiens, Spaans, Zweeds, Duits, Grieks, Noors, Japans, Italiaans, Hebreeuws, Esperanto, Arabisch, Chinees, Baskisch, Tsjechisch, Deens, Frans, Portugees, om er maar een paar te noemen.
Kost niet meer dan zo’n 20 minuten per taal omdat Lee Lefever de moeite neemt de video’s bij dotSUB te plaatsen.

Wat ik eigenlijk nog mis in dit rijtje is een filmpje over het maken van een vertaling via dotSUB.com in begrijpelijke taal.

En daar heb ik jullie hulp bij nodig!
Common Craft heeft een suggestie-optie. Daar heb ik zojuist de suggestie “make a video called ‘dotSUB.com in Plain English‘ aan toegevoegd.Mijn vraag aan jullie is om ook een account aan te maken (je kunt ook met je openID account inloggen) en aan te geven dat jij ook van mening bent dat dit een goed onderwerp is om een Common Craft video van te maken.

Enne, de vertaling van dat filmpje komt dan vanzelf wel weer goed. ;-)

0 0 stemmen
Bericht waardering
10 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Willem
13 jaren geleden

Goeie actie Pierre, dus heb ik een " ondersteunend" berichtje geplaatst, en dat terwijl ik eigenlijk nog in radiostilte verkeer….
Wanneer komt het verzoek voor "tweede leven in begrijpelijke taal"?

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Willem,

Ha, dank je. Enne wat dat tweede betreft: done.

Frank Biesta
13 jaren geleden

Hi Pierre,

Prima plan. Maar… op hun site zegt CommonCraft "Our schedule is currently full for many months and we are not adding new projects to the schedule at this time."

Dus zouden we, in plaats van afwachten, met vereende krachten (Web 2.0?) zoiets niet zelf kunnen maken, of komen we dan meteen in de problemen qua copyright en zo? Ik bied bij deze mijn hulp/tijd aan.

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Frank,

Ik had die opmerking over het vol zitten van hun agenda niet gezien, is jammer, maar ook goed want ze moeten er immers ook een boterham mee verdienen.

Ik laat dit soort zaken graag over aan de mensen die dat het beste kunnen. Ik denk overigens niet dat het concept zelf beschermd is.
Het een sluit het ander overigens niet uit, dus breng in ieder geval even je stem uit zodat we meer dan twee stemmen hebben tegen de tijd dat er weer een opening in hun schedule is.
Lee Lefever vindt het in ieder geval geen slecht idee. :-)

André
13 jaren geleden

Ik heb me aangemeld op Commoncraft. Inloggen met mijn OpenID lukte niet (maar misschien deed ik iets fout). In kwam steeds weer terug in het inlogscherm.
Toen geprobeerd een gewone account te maken. Ik zit nu bijna al een half uur te wachten op het mailtje met de verificatielink… Zodra die binnen is, meld ik me aan, want ik vind het een goed idee!

Pierre
13 jaren geleden

hmm, dan ben ik wellicht niet de enige die problemen heeft met dat mailtje. Ik probeerde het gisteren eerst via het aanmaken van een gewone account, maar daar kreeg ik geen mail van.

Toen heb ik OpenID gebruikt. Daar moest ik toen ook de account gegevens invullen en zou ik een mail van krijgen. Ook die kwam niet aan via Google Mail.
Maar toen ik even later nogmaals met mijn OpenID probeerde in te loggen, dus zonder verificatiemail, werkte het gewoon.

@Willem, heb jij gisteren ook een nieuw account aangemaakt? En zo ja, hoe?

Tom
Tom
13 jaren geleden

Ook ik heb OpenID (met wordpress.com) gebruikt.

Activatie email nu iig (nog?) niet ontvangen. Ik kan mijn account wel gewoon gebruiken.

Willem
13 jaren geleden

,
Ik heb een account angemaakt met behulp van een OpenID, en daarmee na enige tijd ingelogd zonder een bevestigingsmailtje af te wachten. Die heb ik ook nooit ontvangen. Iets werkt dus niet goed daar…

Pierre
13 jaren geleden

Ik heb vanochtend een mailtje gestuurd naar [email protected] gestuurd. Wel een bevestiging van ontvangst gehad maar nog geen reactie.

Het blijkt overigens dat de site van dezelfde mensen is als van o.a. 43 Things en 43 Places. Die hebben vast het nodige te doen.

Pierre
13 jaren geleden

Problemen met de site zijn opgelost, ik kreeg nu ook de ontbrekende mailtjes binnen en een reactie van Robot Co-op via de mail.