mei 032008
 
CommonCraft

Ik zie dat het vandaag precies een jaar geleden is dat ik voor het eerst een filmpje uit de “In Plain English”-serie van de Common Craft Show vertaalde via dotSUB.
Daar zijn inmiddels een aantal afleveringen meer bij gekomen:
* RSS in begrijpelijke taal
* Wikis in begrijpelijke taal
* Sociale Netwerken in begrijpelijke taal
* Social Bookmarking in begrijpelijke taal
* Google Docs in begrijpelijke taal
* Nieuwe lampen in begrijpelijke taal
* Wet Paint Wikis in begrijpelijke taal
* Weblogs in begrijpelijke taal
* Online foto’s delen in begrijpelijke taal
* Twitter in begrijpelijke taal
* Podcasting in begrijpelijke taal

Die video’s zijn vaak niet alleen voorzien van Nederlandse ondertiteling, maar ook van ondertitels in het Vietnamees, Turks, Oekraiens, Spaans, Zweeds, Duits, Grieks, Noors, Japans, Italiaans, Hebreeuws, Esperanto, Arabisch, Chinees, Baskisch, Tsjechisch, Deens, Frans, Portugees, om er maar een paar te noemen.
Kost niet meer dan zo’n 20 minuten per taal omdat Lee Lefever de moeite neemt de video’s bij dotSUB te plaatsen.

Wat ik eigenlijk nog mis in dit rijtje is een filmpje over het maken van een vertaling via dotSUB.com in begrijpelijke taal.

En daar heb ik jullie hulp bij nodig!
Common Craft heeft een suggestie-optie. Daar heb ik zojuist de suggestie “make a video called ‘dotSUB.com in Plain English‘ aan toegevoegd.Mijn vraag aan jullie is om ook een account aan te maken (je kunt ook met je openID account inloggen) en aan te geven dat jij ook van mening bent dat dit een goed onderwerp is om een Common Craft video van te maken.

Enne, de vertaling van dat filmpje komt dan vanzelf wel weer goed. ;-)

USB verlengen met een netwerkkabel

 Gepubliceerd door om 20:05  Hardware
mei 032008
 
USB verlengkabel via RJ45 (foto door: PiAir (Old Skool))

Vijf dagen nadat ik hem besteld had via hun website werd vandaag mijn “USB RJ45” stekkers afgeleverd. Het setje kost $26,- (17 euro en 11 cent) inclusief verzendkosten, zonder netwerkkabel. Het zijn twee stekkers waarmee je je USB verbinding door middel van aan standaard netwerkkabel kunt verlengen tot maximaal 45 meter. Je hebt geen drivers nodig en het werkt zowel onder Windows als op een Mac.

En inderdaad, het werkt probleemloos. De ene stekker gaat ‘gewoon’ aan je laptop/computer, en aan de andere hing ik een muis, de webcam, de SpaceNavigator, een USB hub, het maakte niet uit wat. Er tussen zat een gewone netwerkkabel. Zie hier voor meer foto’s.

Ik kon helaas de claim van 45 meter niet testen, de langste kabel die ik in huis had was 5 meter lang en een trip naar de winkel voor een kabel van 20 meter leverde niks op. Was uitverkocht.
De stekkers zijn vooral handig als je een USB apparaat verder dan zo’n 5 meter van je computer wilt/moet plaatsen. Dat is namelijk zo ongeveer de maximale lengte die ik gezien heb als het gaat om USB kabels. Lees verder….

Audio Production 101

 Gepubliceerd door om 07:53  Edupodcast
mei 032008
 


Matthew Ebel geeft in 37 minuten uitleg over de beginselen van het opnemen van audio. Erg de moeite waard als je zelf opnames wil gaan maken.
Helaas komt hij in de beschikbare tijd niet verder dan de stap van het opnemen. Het bewerken en opslaan/beschikbaar stellen komt dus niet aan bod. Het is te hopen dat hij nog een keer tijd vindt voor “Audio Production 200”.

Matthew maakt voor het plaatsen van zijn video gebruik van mDialog. Een nieuwe online service voor video die een plekje probeert te vinden in het toch al drukke veld.
Leesa Barnes, auteur van het boek van Podcasting for Profit geeft een uitgebreid overzicht van de werking en mogelijkheden.
Een persoonlijke conclusie: ook mDialog gaat niet echt heel prettig om met screencasts. Dat deel van de video is niet slecht, maar niet zo goed als zou kunnen/moeten.

 Reacties uitgeschakeld voor Audio Production 101  Tags: