Aldi – Happy Smile

Happy Smile (foto door: PiAir (Old Skool))

Gisteren in de aanbieding bij de Aldi: Happy Smile digitale fotocamera met 5 megapixels, 3x optische zoom, incl 1 GB SD-card, 4x digitale zoom, 2.4 inch TFT kleurendisplay, inclusief lader met oplaadbarebatterijen, tasje en USB-/TV-kabel, in blauw, zwart, roze of rood. Prijs 59,99 euro inclusief BTW.

Kun je voor dat bedrag een goede digitale fotocamera leveren? Nee, dat kan niet. Vinden ook test.de en Stiftung Warentest.
En ze hebben gelijk. Het is dan ook de slechtste digitale fotocamera die ik ooit gekocht heb, eentje in het rood en eentje in het blauw nog wel. En toch gaat hij niet retour. Waarom?

Omdat ik hem niet zelf ga gebruiken. Mijn kinderen willen af en toe ook graag foto’s maken. Dat doen ze nou met een ‘kinderfototoestel’ van Fisher Price met fotorolletje er in. Waar papa en mame foto’s maken die je meteen terug kunt zien, moeten zij wachten totdat ze bij het Kruidvat ontwikkeld zijn om te zien dat de kiekjes bewogen waren en mislukt zijn.

Wil je een goede digitale fotocamera kopen dan ben je zo’n 120 euro kwijt (zonder tasje, SD-kaart). Voor minder koop je op dit moment geen goede digitale fotocamera. En een moderne telefoon maakt waarschijnlijk foto’s die net zo goed zijn als dit toestel. Maar als je je kinderen een fototoestel kado wilt geven en je je geen zorgen wilt maken over het stuk gaan ervan dan is dit best een aardig toestel.

Ik hoop dat de zij dat ook vinden, je hoort over een tijdje wel wat hun reacties waren.

* foto’s gemaakt met de Happy Smile
* Filmpje gemaakt met Happy Smile (audio is wazig, toestel stond nog op 320×240 kan ook 640×480)

0 0 stemmen
Bericht waardering
12 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
kriskras
13 jaren geleden

Ik heb net een Canon A460 (een blauwe) voor m’n dochter van (morgen) 10 gekocht, samen met 1Gb SD, samen voor ¤100. Ik zag daarna de advertentie van de Aldi, maar ben nu blij met m’n keuze.
(Die Canon is trouwens, net als veel andere modellen, ook nog eens goed te upgraden met CHDK)

Pierre
13 jaren geleden

Tja, het zou vervelend zijn als dat toestel niet betere foto’s maakte.

janien
13 jaren geleden

Ik heb een Canon PowerShot A70, maar hij doet het niet meer … T.t.z. ik krijg geen beeld meer, dus denk ik dat hij hopeloos verloren is. Welke nieuwe raad je me aan – zo’n beetje in dezelfde categorie? Met dat oude toestelletje was ik zeer tevreden. De foto’s waren naar mijn smaak oké en de bediening comfortabel.

Ik ben geen echte fotograaf, ik maak gewoon foto’s om herinneringen vast te leggen, geen kunstfoto’s.

In de reclame van Saturn zag ik een Canon’tje voor 129 euro, maar ik hoorde dat het een uitgerangeerd model is. Dus wil ik toch liever iets anders, liefst een Canon.

Bedankt en groetjes

Pierre
13 jaren geleden

@janien

Oei, daar zou ik niet aan durven beginnen. Omdat ik dan simpelweg niet zou weten wat te adviseren. Beide camera’s die ik de afgelopen paar jaar gehad heb kwamen niet als beste uit de test. Maar gelukkig ook niet zo slecht als de Happy Smile natuurlijk.

Ik kan wel aangeven wat bij mij meegespeeld heeft bij de aanschaf beslissing(en).

De eerste keer kocht ik een Canon IXUS 50. Doorslaggevend daar was toen dat een collega het toestel had, ik het een minuut of 10 heb mogen vasthouden en toen verkocht was. Hoe een toestel in de hand ligt (is het te groot of te klein etc) en hoe is iemand anders die er geen baat bij heeft als jij hem koopt er over te spreken zijn twee belangrijke punten bij aanschaf.

Er zijn mensen die graag een accu willen die gewoon opgeladen kan worden, anderen willen batterijen omdat ze dan in noodgevallen ‘gewone’ batterijen in de winkel kunnen halen. Ik ben een accu mens, maar schaf er dan wel standaard eentje extra bij aan.

Ik vind het zelf fijn om korte filmpjes te kunnen maken met het toestel, dus moest het er eentje zijn die dat goed kon.

De IXUS 50 tikte na twee jaar een bankje aan tijdens de vakantie en was stuk. Balen natuurlijk want dan is de afschrijving best aanzienlijk. Dat kan dus een reden zijn om niet een te dure te kopen.

Voor mij was duidelijk dat ik weer een IXUS wilde en ondanks het risico van een stevige afschrijving bij stuk gaan wilde ik er eentje die de nodige features had. Dus werd dat de IXUS 950IS. Niet het goedkoopste model dat er te vinden was, maar ik wist van de twee jaar ervoor dat ik het toestel bijna altijd bij me zou hebben en er de nodige foto’s mee zou maken (het eerste jaar gemiddeld 6 per dag).

Als een model al wat ouder is hoeft dat zeker geen probleem te zijn. Het nieuwste type is, net als bij computers, meestal extra duur, dus het model daaronder is dan vaak prijstechnisch al handiger.

Kijk of je de originele test van die Canon online kunt vinden, hoe scoorde hij toen? Kun je hem in de winkel gaan uitproberen? Hoe is de service van Saturn? Soms wil een zaak nog wel een toestel terugnemen als je binnen een paar dagen besluit dat het niet bevalt, maar dan moet je dat vooraf zeker even bespreken.

janien
13 jaren geleden

Bedankt, Pierre, voor zoveel goede raad! Ik ben er erg blij mee, want nu weet ik weer veel beter te kiezen. Ja, korte filmpjes kon mijn toestel ook, die functie heb ik er inderdaad ook graag bij.

Doorgeklikt naar jouw aanschaf in 2005 en naar de toestellen en de winkel. Zal nog eens rondsnuisteren. Canon, dat weet ik zeker, maar of ik PowerShot neem of IXUS?! Dat wil ik nog ‘bestuderen’.

In elk geval: duizendmaal dank!

Bovendien herinner je me ook aan de zegswijze ‘goedkoop, dure koop’.

karinwinters
13 jaren geleden

leuk dit consumentenpanel :-)

Marc
Marc
13 jaren geleden

Hallo,
Mijn zoon heeft enkele weken geleden een "Happy Smile" camera kado
gekregen, gekocht bij de Aldi in Duitsland.
Bij de talen die selecteeerbaar zijn op deze camera zit helaas geen
Nederlands.

De camera van de Duitse Aldi wordt blijkbaar gemaakt door "Traveler".
Via hun site is de firmware te verkrijgen, echter schijnt Nederlands
er niet bij te zitten:
http://www.traveler-service.de/front_

Staat er in de handleiding ergens een adres van een Nederlandse
Internet pagina?
Ik vermoed dat hij in Nederland door een andere (?) firma verkocht
wordt.
Via bovengenoemde link vind ik in ieder geval geen firmware met de
Nederlandse taal erbij.

Alvast bedankt voor de moeite!
Marc

Pierre
13 jaren geleden

Dat was ik helemaal vergeten (te vertellen): er zit inderdaad een Nederlandstalige handleiding op papier bij. Helaas niet op de bijgevoegde CD want dan had je die al van me kunnen hebben.

Service-dienst in Nederland is "Teknihall Benelux bvba", p/aAntwoordnummer 13533, 4800WE Breda, e-mail [email protected]
Telefoon: 0900-0400672

Ik zie de Happy Smile niet op hun website staan, maar wellicht zijn ze in staat je via de mail of telefonisch verder te helpen.

Laat even horen of het gelukt is!

Marc
Marc
13 jaren geleden

Het is gelukt. Ondanks dat de hotline van traveler-service.de beweert dat de Nederlandse taal er niet bij zit, heb ik toch de nieuwste firmware geladen van hun site (v 1.02 terwijl v 1.00 op de camera zat). En zie daar, de Nederlandse taal zit er nu dus wel bij!
Toch bedankt voor de reactie!

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Marc, mooi, dank je voor het laten weten. Directe link naar download:
http://www.traveler-service.de/front_
en
http://www.traveler-service.de/upload

Ik zal eens kijken welke versie op die van ons zit.

Ellen
Ellen
13 jaren geleden

Hallo,

Ik heb de happy smile camera. Ik vind persoonlijk dat hij wel goede foto’s maakt als ik ze zo op mijn computer zie. Alleen ik heb wel een probleempje. Ik heb ook gefilmd, en het beeld doet het wel maar er is geen geluid als ik hem op de computer heb aangesloten. Ik heb op de camera wel audio aan dus dat klopt wel, maar nogh hoor ik geen geluid. Wie kan me helpen?

Pierre
13 jaren geleden

Hoi Ellen,

Bedoel je dat je ook geen geluid hebt als je de filmpjes overgezet hebt naar de computer en ze daar dan afspeelt?
Want de camera zelf heeft geen speaker. Hij kan dus wel audio opnemen, maar niet laten horen.