Mario Kart – De Races

 Gepubliceerd door om 06:50  Gaming
mei 152008
 

Mario Kart - Klik voor grotere versie Ik weet niet waar Moqub zich zorgen over maakte want Gerard heeft me gisteren alle hoeken van de parkoers laten zien in Mario Kart DS. En dan niet met tactieken zoals in de cartoon hierboven (getipt door Jeroen), maar omdat hij bijna altijd sneller was.

Dit vraagt dus om een herkansing. En een gelegenheid waarbij dat zeker zal kunnen is de themabijeenkomst over Gaming die we vanuit het ICT en Onderwijs Lab op 25 september organiseren. Eens kijken of we dan meer collega’s kunnen vinden met een DS om tegen te racen na afloop.
Nou is dat nog ver weg, dus als je in de buurt bent heb je nu nog een reden te meer om even te kijken of ik er ook ben. Ik ben een gewillig slachtoffer. :-)

Aldi – Happy Smile

 Gepubliceerd door om 06:36  Test en Co
mei 152008
 
Happy Smile (foto door: PiAir (Old Skool))

Gisteren in de aanbieding bij de Aldi: Happy Smile digitale fotocamera met 5 megapixels, 3x optische zoom, incl 1 GB SD-card, 4x digitale zoom, 2.4 inch TFT kleurendisplay, inclusief lader met oplaadbarebatterijen, tasje en USB-/TV-kabel, in blauw, zwart, roze of rood. Prijs 59,99 euro inclusief BTW.

Kun je voor dat bedrag een goede digitale fotocamera leveren? Nee, dat kan niet. Vinden ook test.de en Stiftung Warentest.
En ze hebben gelijk. Het is dan ook de slechtste digitale fotocamera die ik ooit gekocht heb, eentje in het rood en eentje in het blauw nog wel. En toch gaat hij niet retour. Waarom?

Omdat ik hem niet zelf ga gebruiken. Mijn kinderen willen af en toe ook graag foto’s maken. Dat doen ze nou met een ‘kinderfototoestel’ van Fisher Price met fotorolletje er in. Waar papa en mame foto’s maken die je meteen terug kunt zien, moeten zij wachten totdat ze bij het Kruidvat ontwikkeld zijn om te zien dat de kiekjes bewogen waren en mislukt zijn.

Wil je een goede digitale fotocamera kopen dan ben je zo’n 120 euro kwijt (zonder tasje, SD-kaart). Voor minder koop je op dit moment geen goede digitale fotocamera. En een moderne telefoon maakt waarschijnlijk foto’s die net zo goed zijn als dit toestel. Maar als je je kinderen een fototoestel kado wilt geven en je je geen zorgen wilt maken over het stuk gaan ervan dan is dit best een aardig toestel.

Ik hoop dat de zij dat ook vinden, je hoort over een tijdje wel wat hun reacties waren.

* foto’s gemaakt met de Happy Smile
* Filmpje gemaakt met Happy Smile (audio is wazig, toestel stond nog op 320×240 kan ook 640×480)