3 miljoen dollar schadevergoeding voor Blackboard

Blackboard (by General Wesc)

De jury heeft een uitspraak gedaan in de al enige tijd lopende zaak van Blackboard tegen Desire2Learn met betrekking tot hun omstreden Blackboard patent. En de jury heeft in het voordeel van Blackboard besloten en het bedrijf een schadevergoeding van 3,1 miljoen dollar toegekend. Daarvan is $2,5 miljoen bedoeld als vergoeding voor gemiste inkomsten en $630.000 voor royalties.
Dat is ernstig. Ook al is het een stuk minder dan de $17 miljoen die Blackboard gevraagd heeft. Ook is nog niet helemaal duidelijk of het nu tot een verbod op de verkoop van Desire2Learn in de VS zal komen. Blackboard had daar om gevraagd, de jury heeft die mogelijkheid bij de rechter neergelegd, maar zolang er nog een beroep loopt (de verwachting is dat Desire2Learn in beroep zal gaan) is dat blijkbaar niet waarschijnlijk.

Aanvullende informatie is te vinden bij Michael Feldstein en bij Stephen Downes.

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Catharina
15 jaren geleden

Weer zo’n bedrijf wat enorm veel energie steekt in patenten en schendingen ervan en ondertussen wordt ingehaald door open source varianten, zoals Moodle.

http://www.humboldt.edu/~jdv1/moodle/

dries den Haeterd
dries den Haeterd
15 jaren geleden

Op Blackboard kan huiswerk worden ingeleverd, in de Digital Dropbox, powerpointpresentaties en huiswerkopgaven van colleges worden gedownload en een aantal openboek-tentamens worden gemaakt. Het is makkelijk om studenten in te delen in groepen. Op een discussion board kunnen studenten over onderwerpen discussiëren. Ook chat is mogelijk. Verder kan streaming video makkelijk worden toegevoegd.

Het concept van dit elektronisch leeromgeving werd in 1997 ontworpen door het Amerikaanse bedrijf Blackboard. De ontwerpers willen dat de educatieve innovaties de gebruikers overal ter wereld met elkaar kunnen linken. Blackboard is uitgegroeid tot een marktleider in bedrijfssoftware, applicaties en service voor het elektronisch onderwijs (E-education).
Een aantal instellingen zoals de Vrije Universiteit Brussel en de Erasmushogeschool Brussel stapten in 2005 over van Blackboard naar Dokeos. Iemand ervaring hhoe de overstap verliep?