Erno Mijland: Nu leren voor morgen

Nu Leren voor Morgen - Klik voor grotere versie

De aankondiging van het verschijnen van zijn nieuwe boek “Nu leren voor morgen” vond via Twitter plaats en ook de afspraak om mijn exemplaar af te komen leveren kwam op die manier tot stand. Het is overigens zeker niet de meest zekere manier om een afspraak te maken, maar het geeft wel aan hoe ook Erno Mijland mee zoekt naar de vraag “wat werkt en wat niet?”.
De afgelopen paar jaar heeft hij heel veel korte interviews gemaakt, o.a. voor het tijdschrift Computers op School. Hij heeft nu 25 van die interviews gebundeld in een boekje met de titel Nu leren voor morgen.

Voor de mensen die geïnterviewd werden was het zeker niet altijd gemakkelijk. Het aantal woorden bij dit soort bijdragen voelt, als je iets wilt uitleggen, eigenlijk altijd als veel te weinig.
Maar het zorgt er wel voor dat het geen ellenlange verhalen worden. Ook heel prettig als je het niet met een van de geïnterviewden eens bent.

Erno heeft de verschillende interviews gegroepeerd in een viertal hoofdstukken dat hij steeds kort inleidt en een intermezzo.
Hij sluit af met een beschrijving van de zeven attitudes van een succesvolle kenniswerker:
#1 Ik blijf mijn leven lang leren
#2 Ik leer en doceer in dialoog
#3 Ik ontwikkel een uniek T-profiel
#4 Ik deel mijn kennis
#5 Ik werk als een onderzoeker
#6 Ik durf te kiezen
#7 Ik focus op mijn passie

Uit die laatste wil ik dit citaat halen als afsluiting: “Ik vind geluk ín mijn werk, in het werken met kennis, maar vooral ook door mijn passie te delen met alle mensen waarmee ik werk…

0 0 stemmen
Bericht waardering
2 Reacties
Inline Feedback
Bekijk alle reacties
Erno Mijland
15 jaren geleden

Bedankt voor je vermelding. De beschrijving van de zeven attitudes staat in een ruwe vorm ook online (motto nummer 4 is ‘ik deel mijn kennis’). Ik heb dat destijds o.a. gedaan om feedback te krijgen. Dat is dan meteen een voorbeeld van leren in dialoog en delen van kennis.

Willem
15 jaren geleden

Kom er nu pas achter dat je zelf ook een bijdrage geleverd hebt. Had niet naar de screendump gekeken.
Nu pas snap ik de derde alinea:-)